Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Ustanova - Ugostiteljsko - turistička škola, Osijek, Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mjesto
Osijek
Adresa
Matije Gupca 61, 31000 Osijek
Vrsta ustanove
Srednja škola
Djelatnost
OBRAZOVANJE
Standardi zanimanja (2)
1.
Voditelj barskog poslovanja / Voditeljica barskog poslovanja
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 30.1.2023
Datum do kada vrijedi: 10.1.2026
2.
Kuhar prilagođenih oblika prehrane / Kuharica prilagođenih oblika prehrane
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 29.11.2022
Datum do kada vrijedi: 10.1.2026
Preuzmi u formatu: CSV
Standardi kvalifikacija (2)
1.
Slastičar / Slastičarka
Razina HKO: 4.1
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: 31.12.2025
Klasa: cjelovita
2.
Kuhar specijalist prilagođenih oblika prehrane / Kuharica specijalistica prilagođenih oblika prehrane
Razina HKO: 5
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 5
Datum evidencije u Registar HKO: 8.5.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: 31.12.2027
Klasa: cjelovita
Preuzmi u formatu: CSV
Skupovi kompetencija (13)
1.
Organizacija i kontrola rada, upravljanje i rukovođenje u baru
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 30.1.2023
Datum do kada vrijedi: -
2.
Vođenje administracije barskog poslovanja
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 30.1.2023
Datum do kada vrijedi: -
3.
Higijena i zaštita na radu u barskom poslovanju i zaštita okoliša
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 30.1.2023
Datum do kada vrijedi: -
4.
Poslovna komunikacija i primjena IKT-a
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 30.1.2023
Datum do kada vrijedi: -
5.
Organizacija i priprema dnevnog poslovanja kuhinje
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 29.11.2022
Datum do kada vrijedi: -
6.
Nutritivna i energetska vrijednost u izradi jelovnika i menija
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 29.11.2022
Datum do kada vrijedi: -
7.
Racionalno korištenje namirnica, sredstava, uređaja i energije za rad u kuhinji
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 29.11.2022
Datum do kada vrijedi: -
8.
Zaštita rada, higijena i zaštita okoliša u kuhinji
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 29.11.2022
Datum do kada vrijedi: -
9.
Kvaliteta i sigurnost hrane
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 29.11.2022
Datum do kada vrijedi: -
10.
Komunikacija i savjetovanje gosta za prilagođeni oblik prehrane
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 29.11.2022
Datum do kada vrijedi: -
11.
Priprema, izrada i prezentacija jela prilagođenog oblika prehrane
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 29.11.2022
Datum do kada vrijedi: -
12.
Izrada restoranskih deserata
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 23.3.2023
Datum do kada vrijedi: -
13.
Razvoj regenerativnog turizma
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 23.3.2023
Datum do kada vrijedi: -
Preuzmi u formatu: CSV
Skupovi ishoda učenja (51)
1.
Izrada slastica od različitih vrsta smjesa
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
2.
Izrada slastica od različitih krema
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
3.
Umaci, glazure, želei i kašice
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
4.
Oblikovanje, ukrašavanje i serviranje složenijih slastica
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
5.
Izrada složenih slastica od tijesta
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
6.
Izrada složenih slastica od različitih vrsta smjesa
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
7.
Izrada složenih slastica od krema
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
8.
Umaci, glazure, želei i kašice u slasticama
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
9.
Ledene slastice
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
10.
Oblikovanje, ukrašavanje i serviranje kompleksnih slastica
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
11.
Skladištenje namirnica, ambalaže, gotovih i polugotovih proizvoda
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
12.
Namirnice biljnog i životinjskog porijekla
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
13.
Namirnice u slastičarstvu
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
14.
Osnove prehrane
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
15.
Higijena u slastičarstvu
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
16.
Zaštita zdravlja
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
17.
Zbrinjavanje otpada
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
18.
Zaštita na radu
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
19.
Radne procedure u slastičarstvu
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
20.
Alternativna prehrana
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
21.
Klasične svjetske slastice
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
22.
Hrvatske tradicijske slastice
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
23.
Čokolada i proizvodi od čokolade
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
24.
Dekoriranje u slastičarstvu
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
25.
Konfitiranje, dehidriranje i želiranje u slastičarstvu
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
26.
Restoranski deserti
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
27.
Strani jezik u slastičarstvu
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
28.
Slastičarstvo kroz povijest
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
29.
Osnove poduzetništva u slastičarstvu
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
30.
Planiranje i organiziranje radnog procesa
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
31.
Slastičarska ekonomika
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
32.
Pripremanje radnog mjesta, sredstava za rad, strojeva i uređaja
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
33.
Primjena IKT-a u slastičarstvu
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
34.
Tehnologija izrade slastica
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
35.
Slastičarski inventar i uređaji
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
36.
Osnove izrade tijesta
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
37.
Osnove izrade smjesa
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
38.
Osnovne kreme, nadjevi i slastice od voća
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
39.
Oblikovanje, ukrašavanje i serviranje jednostavnih slastica
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
40.
Izrada slastica od različitih vrsta tijesta
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
41.
Kreativnost i inovativnost
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 13.9.2022
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
42.
Osnove znanosti o prehrani
Razina HKO: 6
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 6
Datum evidencije u Registar HKO: 8.5.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
43.
Namirnice za prilagođene oblike prehrane
Razina HKO: 6
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 6
Datum evidencije u Registar HKO: 8.5.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
44.
Izrada sredstava ponude jela za prilagođene oblike prehrane
Razina HKO: 6
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 6
Datum evidencije u Registar HKO: 8.5.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
45.
Senzorska procjena hrane
Razina HKO: 6
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 6
Datum evidencije u Registar HKO: 8.5.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
46.
Nutritivna i energetska vrijednost hrane
Razina HKO: 6
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 6
Datum evidencije u Registar HKO: 8.5.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
47.
Termička obrada namirnica za prilagođene oblike prehrane
Razina HKO: 6
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 6
Datum evidencije u Registar HKO: 8.5.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
48.
Priprema jela za prilagođene oblike prehrane
Razina HKO: 6
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 6
Datum evidencije u Registar HKO: 8.5.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
49.
Posluživanje hrane za prilagođene oblike prehrane
Razina HKO: 5
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 5
Datum evidencije u Registar HKO: 8.5.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
50.
Sigurnost i kvaliteta hrane
Razina HKO: 6
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 6
Datum evidencije u Registar HKO: 8.5.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
51.
Primjena informacijsko-komunikacijske tehnologije u kuharstvu
Razina HKO: 6
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 6
Datum evidencije u Registar HKO: 8.5.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
Preuzmi u formatu: CSV