Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Ustanova - Ugostiteljska škola Opatija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mjesto
Opatija
Adresa
Eugena Kumičića 14
Vrsta ustanove
Srednja škola
Djelatnost
Tehničko i strukovno srednje obrazovanje
Standardi zanimanja (1)
1.
Stručnjak / Stručnjakinja ugostiteljskog posluživanja
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 9.6.2022
Datum do kada vrijedi: 31.12.2025
Preuzmi u formatu: CSV
Standardi kvalifikacija (1)
1.
Tehničar posluživanja / Tehničarka posluživanja (standard strukovnog dijela kvalifikacije)
Razina HKO: 4.2
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: 31.12.2027
Klasa: cjelovita
Preuzmi u formatu: CSV
Skupovi kompetencija (7)
1.
Organizacijski poslovi poslužnog odjela
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 9.6.2022
Datum do kada vrijedi: -
2.
Prodajni razgovor
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 9.6.2022
Datum do kada vrijedi: -
3.
Sigurnost na radu i zbrinjavanje otpada u skladu s održivim razvojem
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 9.6.2022
Datum do kada vrijedi: -
4.
Poslovna komunikacija i kvaliteta usluge
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 9.6.2022
Datum do kada vrijedi: -
5.
Organizacija događaja i rad na cateringu
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 9.6.2022
Datum do kada vrijedi: -
6.
Prezentacija jela hrvatskih i međunarodnih jela
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 9.6.2022
Datum do kada vrijedi: -
7.
Priprema i prezentacija pića i napitaka
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO: 9.6.2022
Datum do kada vrijedi: -
Preuzmi u formatu: CSV
Skupovi ishoda učenja (34)
1.
Individualizirani pristup gostima
Razina HKO: 5
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 5
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
2.
Istraživanje zadovoljstva gosta pruženom uslugom
Razina HKO: 5
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 5
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
3.
Izrada i objava digitalnog sadržaja na društvenim mrežama
Razina HKO: 5
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 5
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
4.
Komunikacijske vještine u ugostiteljstvu
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
5.
Emocionalna inteligencija u ugostiteljstvu
Razina HKO: 5
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 5
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
6.
Dogotavljanje jela pred stolom gosta
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
7.
Gastronomija kroz povijest
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
8.
Recepture, normativi i kalkulacije u ugostiteljstvu
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
9.
Hrvatska tradicijska gastronomija
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
10.
Moderni trendovi u gastronomiji
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
11.
Diplomatski prijem gosta
Razina HKO: 5
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 5
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
12.
Rješavanje pritužbi gosta
Razina HKO: 5
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 5
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
13.
Organizacija rada u poslužnom odjelu
Razina HKO: 5
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 5
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
14.
Poslovna dokumentacija u poslužnom odjelu
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
15.
Faze u procesu nabave robe
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
16.
Pripremni radovi u konobarskoj pripremnici
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
17.
Pripremni radovi u blagovaonici
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
18.
Pripremni radovi u točioniku pića
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
19.
Prijem i evidencija rezervacija u poslužnom odjelu
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
20.
Tehnika boniranja i naplaćivanja ugostiteljskih usluga
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
21.
Vrste sredstava ponude i njihova izrada
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
22.
Posluživanje hrane i pića u pansionskom restoranu
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
23.
Posluživanje hrane i pića u prolaznom restoranu
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
24.
Posluživanje hrane i pića izvan ugostiteljskog objekta (catering)
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
25.
Posluživanje prigodnih obroka u ugostiteljstvu
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
26.
Tehnike i načini posluživanja alkoholnih i bezalkoholnih pića
Razina HKO: 5
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 5
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
27.
Osnove somelijerstva
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
28.
Posluživanje vina
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
29.
Sljubljivanje hrane i vina
Razina HKO: 5
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 5
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
30.
Pripremanje i posluživanje kave, toplih i hladnih napitaka
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
31.
Priprema i posluživanje barskih mješavina (koktel)
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
32.
Dnevni obroci u ugostiteljstvu
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
33.
Osmišljavanje i prezentiranje prodajne priče u razgovoru s gostom
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
34.
Interkulturalna komunikacija u ugostiteljstvu
Razina HKO: 4
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
EQF razina: 4
Datum evidencije u Registar HKO: 10.2.2023
Znanstveno područje: -
Datum do kada vrijedi: -
Preuzmi u formatu: CSV