Molimo pričekajte...
Uvjet pristupanja cjelovitoj kvalifikaciji je posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1 HKO-a
Ukupno radno opterećenje za stjecanje kvalifikacije je 126 CSVET bodova, od čega je 83 CSVET bodova iz strukovnog dijela kvalifikacije (od čega 79 CSVET boda na razini 3 ili višoj razini ishoda učenja) i 43 boda iz općeg obrazovanja te izrađen i obranjen završni rad.
1.
Informacijsko-komunikacijska tehnologija u ugostiteljstvu, tip: obvezni
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
30.11.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Ishodi učenja
koristiti osnove informacijsko-komunikacijske tehnologije u ugostiteljskom objektu
pretraživati jednostavne informacije na internetskom pregledniku
primijeniti osnovna komunikacijska pravila u digitalnom okruženju
povezati važnost informacijsko-komunikacijske tehnologije s ugostiteljstvom
|
2.
Poslovna komunikacija u ugostiteljstvu, tip: obvezni
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
30.11.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Ishodi učenja
navesti pravila poslovnog komuniciranja
primijeniti pravila usmenog i pismenog komuniciranja na hrvatskom jeziku
izvršavati zadatke u skladu s poslovnim bontonom i prema nalogu
prikupiti informacije o potrebama tržištu rada u području ugostiteljstva
navesti ključne kompetencije kod predstavljanja na tržištu rada
samostalno izraditi životopis
|
3.
Zbrinjavanje otpada, tip: obvezni
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
30.11.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Ishodi učenja
razlikovati načine zbrinjavanja pojedinih vrsta otpada prema njihovim vrstama
zbrinuti otpad prema propisima u svrhu zaštite okoliša
navesti važnost ispravnog zbrinjavanja posebnih vrsta otpada (npr. biorazgradive otpatke i iskorišteno ulje)
navesti posljedice neprimjerenog zbrinjavanja otpada
razdvajati otpad na za to predviđena mjesta
|
4.
Sredstva i pribor za održavanje higijene radnog prostora, tip: obvezni
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
30.11.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Ishodi učenja
objasniti važnost upotrebe zaštitne opreme prilikom čišćenja
identificirati znakove upozorenja na sredstvima za čišćenje
izabrati sredstva za održavanje higijene i dezinfekciju
koristiti sredstva za čišćenje prema njihovoj namjeni
upotrijebiti zaštitnu opremu i pribor prilikom održavanja higijene radnog prostora
|
5.
Vrste ugostiteljskih objekata, tip: obvezni
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
30.11.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Ishodi učenja
nabrojiti vrste ugostiteljskih objekata
navesti tipove ugostiteljskih objekata
opisati osnovne ugostiteljske usluge
razlikovati razne vrste dodatnih ugostiteljskih usluga
|
6.
Osobna higijena u ugostiteljstvu, tip: obvezni
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
30.11.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Ishodi učenja
razlikovati vrste i puteve prenošenja zarazih bolesti u ugostiteljstvu povezanih s osobnom higijenom
objasniti važnost nošenja radne odjeće i obuće te njenog redovitog održavanja
koristiti i održavati radnu odjeću i obuću
opisati važnost održavanja osobne higijene
objasniti načine prevencije širenja zaraznih bolesti u ugostiteljstvu
|
7.
Higijena radnog prostora, tip: obvezni
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
30.11.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Ishodi učenja
kontrolirati prisutnost štetnika (glodavci, insekti)
primijeniti zakonske standarde u pospremanju, čišćenju i dezinfekciji radnog prostora
navesti važeće sanitarne propise
objasniti važnost održavanja higijene radnog prostora
koristiti postupke, alat i sredstva potrebna za održavanje higijene radnog prostora
navesti načine održavanja higijene radnog prostora
izvesti radne zadatke i naloge čišćenja, pranja i održavanja radnog prostora poštujući mjere zaštite na radu
|
8.
Zaštita na radu u ugostiteljstvu, tip: obvezni
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
30.11.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Ishodi učenja
opisati ulogu zaštite na radu
identificirati osnovne izvore opasnosti na radnom mjestu
navesti zaštitna sredstva i opremu potrebnu za sigurno rukovanje alatom i opremom.
primijeniti propise i načela zaštite na radu pri obavljanju poslova u ugostiteljstvu
koristiti odgovarajuću vrstu zaštitnih sredstava prilikom obavljanja svih poslova u ugostiteljstvu
navesti načine higijenskog postupanja prilikom zadobivanja rana, posjekotina, opeklina
|
9.
Prostorije ugostiteljske kuhinje, tip: obvezni
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
30.11.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Ishodi učenja
opisati glavne prostorije ugostiteljske kuhinje
opisati pomoćne prostorije ugostiteljske kuhinje
opisati skladišne prostore i prostorije u ugostiteljskom objektu
razlikovati vrstu i namjenu prostorija ugostiteljske kuhinje
|
10.
Prostorije za posluživanje gostiju, tip: obvezni
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
30.11.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Ishodi učenja
razlikovati prostorije i prostore u kojima se poslužuju gosti
opisati vrste i namjenu prostorija i prostora za posluživanje gostiju
nabrojiti pomoćne prostorije
opisati vrste i namjenu pomoćnih prostorija
|
11.
Prostorije za smještaj i boravak gostiju, tip: obvezni
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
30.11.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Ishodi učenja
nabrojiti vrste smještajnih jedinica u ugostiteljskom objektu
opisati higijenske prostorije unutar smještajnih jedinica
objasniti funkciju prostorija u kojima borave gosti
opisati higijenske prostorije u ugostiteljskom objektu za javno korištenje
|
12.
Oprema u ugostiteljstvu, tip: obvezni
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
30.11.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Ishodi učenja
nabroji vrste opreme u ugostiteljstvu
nabrojiti krupni inventaru radnom procesu ugostiteljstva
nabrojiti sitni inventar u radnom procesu ugostiteljstva
opisati krupni inventar u smještajnim prostorima
opisati sitni inventar u smještajnim prostorima
koristiti krupni i sitni inventar u radnim procesima u ugostiteljskim objektima
|
13.
Pomoćni poslovi u pripremnim radovima odjela hrane i pića, tip: obvezni
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
30.11.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Ishodi učenja
opisati pripremne radove u prostorijama za pripremu hrane
opisati pripremne radove u prostorijama za posluživanje gostiju
pripremiti radni prostor za pripremu hrane uz nadzor
pripremiti radni prostor za posluživanje gostiju uz nadzor
rukovati alatima, priborom i posuđem u pripremnim radovima
opisati potrebu skladištenja namirnica prema njihovim vrstama u svrhu njihovog očuvanja do upotrebe
pripremiti namirnice za skladištenje
|
14.
Pomoćni poslovi u završnim radovima odjela hrane i pića, tip: obvezni
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
30.11.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Ishodi učenja
opisati završne radove u prostorijama za pripremu hrane
opisati završne radove u prostorijama za posluživanje gostiju
izvesti završne radove u prostorijama za posluživanje gostiju uz nadzor
izvesti završne radove u prostorijama za pripremu hrane uz nadzor
odložiti neiskorištene namirnice i piće na za to previđeno mjesto
koristiti inventar za izvođenje završnih radova uz nadzor
|
15.
Pomoćni poslovi u odjelu smještaja i boravka gostiju, tip: obvezni
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
30.11.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Ishodi učenja
razlikovati procedure rada u smještajnom dijelu ugostiteljskog objekta
izvesti radne operacije u higijenskim prostorima ugostiteljskog objekta prema uputama
pripremiti posteljno rublje za uređivanje soba
koristiti alate, uređaje i opremu u smještajnom dijelu ugostiteljskog objekta uz nadzor
održavati čistoću prostora u kojima borave gosti
|
16.
Pomoćni poslovi pranja i održavanja rublja, tip: obvezni
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
30.11.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Ishodi učenja
Razlikovati vrste rublja u ugostiteljskom poslovanju
Koristiti alate uređaje i opremu za održavanje stolnog i hotelskog rublja
Primijeniti odgovarajuće postupke pranja i glačanja rublja
Koristiti sredstva za pranje prema uputama
Sortirati rublje prema vrsti
|
17.
Pomoćni poslovi u čišćenju i održavanju prostorija i prostora ugostiteljskog objekta, tip: obvezni
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
30.11.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Ishodi učenja
razlikovati sredstva za pranje i čišćenje prostorija ugostiteljskih objekta
razlikovati sredstva za dezinfekciju prostorija ugostiteljskih objekta
koristiti sredstva za čišćenje prostorija i prostora ugostiteljskih prema uputama
koristiti sredstva za dezinfekciju prostorija i prostora ugostiteljskih prema uputama
izvoditi poslove čišćenja i održavanja prostorija i prostora ugostiteljskih objekta
|
18.
Pomoćni poslovi u čišćenju i održavanju opreme i inventara u ugostiteljskom objektu, tip: obvezni
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
30.11.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Ishodi učenja
razlikovati sredstva za pranje, čišćenje i održavanje sitnog inventara
razlikovati sredstva za pranje, čišćenje i održavanje krupnog inventara
koristiti sredstva za pranje, čišćenje i održavanje sitnog inventara i opreme
koristiti sredstva za pranje, čišćenje i održavanje krupnog inventara
izvoditi poslove pranja, čišćenja i održavanja inventara uz nadzor
|
19.
STRANI JEZIK U STRUCI, tip: obvezni
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
11.4.2022
Predlagatelj
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Datum do kada vrijedi
-
Ishodi učenja
Prepoznati osnovnu stručnu terminologiju u označavanju vrsta smještajnih jedinica, vrsta rublja, inventara i materijala u korištenju u odjelu domaćinstvu smještajnog objekta
Nabrojati izraze koji se koriste u označavanju statusa sobe u komunikaciji sa suradnicima
Nabrojati izraze koji se koriste u osnovnoj komunikaciji s gostima u smještajnom objektu
Upotrijebiti osnovne termine, fraze i izraze na stranom jeziku u usmenoj komunikaciji s gostima i suradnicima
|
Preuzmi u formatu: CSV |
1.
Priprema ugostiteljskog radnog procesa
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
9.6.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Kompetencije
Razlikovati vrste i namjenu prostorija u ugostiteljskom objektu
Razlikovati vrstu i namjenu opreme, uređaja, inventara i namirnica u ugostiteljskom objektu
Izvršiti pripremne radove u prostorijama i prostorima ugostiteljskih odjela
Primijeniti pravila za održavanje osobne higijene, higijene radnog prostora i odgovarajuće radne odjeće
|
2.
Pripremni i završni radovi u ugostiteljskim prostorima
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
9.6.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Kompetencije
Održavati urednost i čistoću pribora, posuđa, opreme i uređaja u ugostiteljskim prostorijama
Sudjelovati u pripremi i mehaničkoj obradi namirnica prema uputama
Sudjelovati u skladištenju namirnica
Izvršiti pomoćne poslove prema nalogu (pranje, čišćenje i dezinficiranje ugostiteljskih prostora)
Izvršiti završne radove u prostorijama i prostorima ugostiteljskog odjela
|
3.
Poslovna komunikacija u ugostiteljstvu
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
9.6.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Kompetencije
Komunicirati unutar ugostiteljskog objekta prema načelima poslovne hijerarhije, etike i poslovnog bontona
Koristiti informacijsko-komunikacijsku tehnologiju na osnovnoj razini u svrhu poslovnog komuniciranja
Komunicirati u govoru na hrvatskom i jednom stranom jeziku na osnovnoj razini
|
4.
Zaštita zdravlja i okoliša u poslovanju ugostiteljskog objekta
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Datum evidencije u Registar HKO
9.6.2022
Predlagatelj
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Datum do kada vrijedi
-
Kompetencije
Provoditi zbrinjavanje otpada sukladno zakonskim propisima zaštite okoliša i održivog razvoja
Nositi propisanu radnu odjeću prilikom izvršavanja zadataka
Održavati radni prostor u skladu s postojećim propisima ugostiteljskog objekta i higijensko sanitarnim propisima
|
Preuzmi u formatu: CSV |
Skup ishoda učenja | Skup kompetencija |
Informacijsko-komunikacijska tehnologija u ugostiteljstvu | Poslovna komunikacija u ugostiteljstvu |
Poslovna komunikacija u ugostiteljstvu | Poslovna komunikacija u ugostiteljstvu |
Zbrinjavanje otpada | Zaštita zdravlja i okoliša u poslovanju ugostiteljskog objekta |
Sredstva i pribor za održavanje higijene radnog prostora | Pripremni i završni radovi u ugostiteljskim prostorima |
Sredstva i pribor za održavanje higijene radnog prostora | Zaštita zdravlja i okoliša u poslovanju ugostiteljskog objekta |
Vrste ugostiteljskih objekata | Priprema ugostiteljskog radnog procesa |
Vrste ugostiteljskih objekata | Pripremni i završni radovi u ugostiteljskim prostorima |
Osobna higijena u ugostiteljstvu | Zaštita zdravlja i okoliša u poslovanju ugostiteljskog objekta |
Higijena radnog prostora | Zaštita zdravlja i okoliša u poslovanju ugostiteljskog objekta |
Zaštita na radu u ugostiteljstvu | Zaštita zdravlja i okoliša u poslovanju ugostiteljskog objekta |
Prostorije ugostiteljske kuhinje | Priprema ugostiteljskog radnog procesa |
Prostorije ugostiteljske kuhinje | Pripremni i završni radovi u ugostiteljskim prostorima |
Prostorije za posluživanje gostiju | Priprema ugostiteljskog radnog procesa |
Prostorije za posluživanje gostiju | Pripremni i završni radovi u ugostiteljskim prostorima |
Prostorije za smještaj i boravak gostiju | Priprema ugostiteljskog radnog procesa |
Prostorije za smještaj i boravak gostiju | Pripremni i završni radovi u ugostiteljskim prostorima |
Oprema u ugostiteljstvu | Priprema ugostiteljskog radnog procesa |
Oprema u ugostiteljstvu | Pripremni i završni radovi u ugostiteljskim prostorima |
Pomoćni poslovi u pripremnim radovima odjela hrane i pića | Priprema ugostiteljskog radnog procesa |
Pomoćni poslovi u pripremnim radovima odjela hrane i pića | Pripremni i završni radovi u ugostiteljskim prostorima |
Pomoćni poslovi u završnim radovima odjela hrane i pića | Priprema ugostiteljskog radnog procesa |
Pomoćni poslovi u završnim radovima odjela hrane i pića | Pripremni i završni radovi u ugostiteljskim prostorima |
Pomoćni poslovi u odjelu smještaja i boravka gostiju | Priprema ugostiteljskog radnog procesa |
Pomoćni poslovi u odjelu smještaja i boravka gostiju | Pripremni i završni radovi u ugostiteljskim prostorima |
Pomoćni poslovi pranja i održavanja rublja | Priprema ugostiteljskog radnog procesa |
Pomoćni poslovi pranja i održavanja rublja | Pripremni i završni radovi u ugostiteljskim prostorima |
Pomoćni poslovi u čišćenju i održavanju prostorija i prostora ugostiteljskog objekta | Zaštita zdravlja i okoliša u poslovanju ugostiteljskog objekta |
Pomoćni poslovi u čišćenju i održavanju opreme i inventara u ugostiteljskom objektu | Zaštita zdravlja i okoliša u poslovanju ugostiteljskog objekta |
STRANI JEZIK U STRUCI | Poslovna komunikacija u ugostiteljstvu |
Preuzmi u formatu: CSV |