Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Skup kompetencija - Posluživanje vina i drugih pića u ugostiteljskom objektu

Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Podsektor
Ugostiteljstvo
Uvjeti rada
-
Kompetencije (7)
1.
Otvoriti bocu u skladu s kvalitetom i vrstom vina
2.
Poslužiti vino služeći se prikladnim inventarom i opremom
3.
Poslužiti vino poštujući kulturu stola i bonton kod posluživanja hrane i pića
4.
Uputiti gosta u karakteristike i svojstva drugih pića i napitaka (pivo, voda, čaj, kava)
5.
Ispitati potrebu gostiju postavljanjem pitanja i aktivnim slušanjem
6.
Upotrijebiti prezentacijske vještine u cilju pobuđivanja interesa gostiju za jelo i piće
7.
Koristiti pravila poslovnog bontona i etike u ophođenju s gostima
Preuzmi u formatu: CSV
Ključni poslovi (0)
Upisan temeljem zahtjeva
Sommelier / Sommelierka
Predlagatelj
Datum upisa
10.11.2020
Vrijedi do
-
Odluka nadležnog tijela o upisu u Registar