Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Skup kompetencija - Osnove vinarstva, vinogradarstva i podrumarstva

Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Podsektor
Ugostiteljstvo
Uvjeti rada
-
Kompetencije (12)
1.
Razlikovati osnovne karakteristike sorti grožđa i vrsta vina
2.
Razlikovati osnovne čimbenike koji utječu na karakter i trajnost vina
3.
Procijeniti kvalitetu i kvantitetu vina obzirom na ugostiteljski objekt i njegovu potrošnju
4.
Ocijeniti kvalitetu i kvantitetu vina u zalihi prema ukupnoj ponudi objekta
5.
Objasniti gostu karakteristike vina koje se poslužuje
6.
Opisati gostu procese proizvodnje vina, pjenušaca i specijalnih vina
7.
Opisati arome prisutne u različitim vrstama vina i njihovo slaganje s osnovnim okusima
8.
Kombinirati vina i ostala pića s jelima i prigodama uvažavajući karakteristike i osobitosti vina i pića i njihovo sljubljivanje s jelima
9.
Primijeniti spoznaje iz vinogradarstva, podrumarstva, enološko gastronomske kulture u osmišljavanju vinske karte
10.
Istražiti ponudu vina destinacije
11.
Odrediti mikroklimatske uvjete za skladištenje vina poštujući vrstu vina
12.
Skladištiti vino uvažavajući vrstu i kvalitetu vina
Preuzmi u formatu: CSV
Ključni poslovi (0)
Upisan temeljem zahtjeva
Sommelier / Sommelierka
Predlagatelj
Datum upisa
10.11.2020
Vrijedi do
-
Odluka nadležnog tijela o upisu u Registar