Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Skup kompetencija - Promidžba zdravlja i dobrobiti

Sektor
Psihologija, edukacijska rehabilitacija, logopedija i socijalne djelatnosti
Podsektor
-
Uvjeti rada
-
Kompetencije (7)
1.
Kritičko prosuđivanje interdisciplinarnih stručnih i znanstvenih sadržaja te zakonske regulative u svrhu zagovaranja optimalnih uvjeta provedbe logopedskog rada.
2.
Objašnjavanje anatomsko-neuro-fizioloških i socio-kognitivnih osnova socijalne komunikacije, jezika, (pred)vještina čitanja, pisanja i računanja, učenja, glasa, govora, gutanja, hranjenja i slušanja.
3.
Opisivanje ustroja hrvatskog jezika te osnovnih lingvističkih teorija i metoda.
4.
Definiranje značajki urednog razvoja komunikacije, jezika i govora (slušanje, govorenje, predvještine i vještine čitanja i pisanja, znakovanje) u jedno- i višejezičnim okruženjima, matematičkih (pred)vještina i znanja te vještina hranjenja.
5.
Tumačenje rizičnih čimbenika za nastanak odstupanja i njihovo povezivanje s prevencijskim postupcima za sprječavanje pojave odstupanja u socijalnoj komunikaciji, jeziku, čitanju, pisanju, računanju, učenju, glasu, govoru, hranjenju, gutanju i slušanju.
6.
Uvažavanje različitosti i individualnih potreba korisnika, njihovih obitelji, te svih osoba uključenih logopedski rad.
7.
Predlaganje dodatnih rješenja za prevladavanje teškoća iz područja socijalne komunikacije, slušanja, jezika, govora, čitanja, pisanja, računanja, učenja, sisanja, gutanja i hranjenja, slušanja te slušnog procesiranja osobama iz stručnog i izvan stručnog okruženja.
Preuzmi u formatu: CSV
Ključni poslovi (0)
Upisan temeljem zahtjeva
Logoped / logopedinja
Datum upisa
12.1.2023
Vrijedi do
-
Odluka nadležnog tijela o upisu u Registar