Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Skup kompetencija - Organiziranje i vođenje poslovanja u marikulturi

Sektor
Poljoprivreda, prehrana i veterina
Podsektor
-
Uvjeti rada
-
Kompetencije (18)
1.
Organizirati dnevni rad na uzgajalištu (npr. hrana, radne smjene, oprema, repromaterijal i sl.)
2.
Primjenjivati osnovne informatičke aplikacije u svakodnevnom radu (za pisanje teksta, proračun i digitalno kumuniciranje)
3.
Evidentirati utrošenu hranu za uzgoj ribe
4.
Pisati godišnji očevidnik o proizvodnji i prodaji ribe i školjkaša
5.
Naplaćivati račune prilikom prodaje na malo putem fiskalne blagajne
6.
Voditi evidenciju o naplati veleprodajnih računa
7.
Nabavljati hranu za ribu (npr. odabir vrste hrane, proizvođača hrane i uvjeta nabave)
8.
Promovirati svoju djelatnost u marikulturi putem web-stranica i društvenih mreža
9.
Surađivati s Upravom za ribarstvo, veterinarskom i sanitarnom inspekcijom, s kolegama iz struke te unutar radnog tima
10.
Profesionalno i poslovno komunicirati s kupcima te klijentima u veleprodaji
11.
Poslovati u skladu s načelima HACCP sustava (npr. izlov, pakiranje, skladištenje)
12.
Pribavljati certifikate izvrsnosti/kvalitete u marikulturi (npr. za školjke, ribe i sl.)
13.
Pribavljati certifikate za eko-uzgoj u marikulturi
14.
Ispisivati deklaracije za sljedivost pošiljke morskih proizvoda
15.
Koristiti radnu odjeću i obuću u skladu s propisima zaštite na radu
16.
Provoditi pravila o zaštiti na radu
17.
Analizirati uvjete okoliša (salinitet, kisik, temperatura mora)
18.
Prikupljati, sortirati i zbrinjavati otpad u marikulturi na propisani način (npr. ostaci mreža, pergolara, uginula riba, razne ambalaže i sl.)
Preuzmi u formatu: CSV
Ključni poslovi (0)
Upisan temeljem zahtjeva
Stručnjak/ stručnjakinja u marikulturi
Datum upisa
28.6.2022
Vrijedi do
-
Odluka nadležnog tijela o upisu u Registar