Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Skup kompetencija - Kulturno povijesna baština i gastroturizam

Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Podsektor
-
Uvjeti rada
-
Kompetencije (10)
1.
Analizirati kulturno povijesno nasljeđe destinacije
2.
Analizirati kulturno povijesne utjecaje na lokalnu kuhinju
3.
Analizirati kulturno povijesne utjecaje na proizvodnju hrane, pića i prehrambenih namirnica u destinaciji
4.
Analizirati kulturno povijesne utjecaje na posluživanje i konzumiranje hrane
5.
Utvrditi potencijal kulturno povijesnog naslijeđa ili gastro potencijal destinacije na organiziranje turističkih događanja
6.
Utvrditi potencijal kulturno povijesnog naslijeđa ili gastro potencijal destinacije na organiziranje edukativnih aktivnosti vezanih uz gastronomiju
7.
Upoznati tradicijske i autohtone načine pripreme i dogotovljavanja hrane i drugih prehrambenih proizvoda
8.
Upoznati povijest i kulturne elemente hrane u destinaciji
9.
Identificirati svrhu i značenje hrane u kulturnom miljeu destinacije (hrana za proslave, svakodnevna hrana...)
10.
Sudjelovati u prikupljanju i očuvanju izvornih recepata za pripremu autohtonih jela
Preuzmi u formatu: CSV
Ključni poslovi (0)
Upisan temeljem zahtjeva
Gastroturistički tehničar / Gastroturistička tehničarka
Predlagatelj
Datum upisa
9.6.2022
Vrijedi do
-
Odluka nadležnog tijela o upisu u Registar