Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Skup kompetencija - Primjena elemenata prehrambene tehnologije i nutricionizma kod izrade jela

Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Podsektor
-
Uvjeti rada
-
Kompetencije (9)
1.
Primijeniti načela uravnoteženog kombiniranja namirnica u jelu poštujući pravila struke
2.
Sastaviti jelovnik i meni uvažavajući organizacijski proces rada u kuhinji i dostupnost namirnica
3.
Sastaviti jelovnik i meni za posebne prehrambene potrebe uvažavajući organizacijski proces rada u kuhinji i dostupnost namirnica
4.
Osmisliti jelo uz izbalansiran izbor nutrijenata
5.
Promicati gastronomsku kulturu i zdrav način ishrane
6.
Uvažavati gastronomske trendove i trendove zdrave prehrane kod proizvodnje jela
7.
Prepoznati aditive i alergene u namirnicama temeljem deklaracije proizvoda
8.
Osmisliti jelovnik uz izbalansiran izbor nutrijenata prema određenom režimu prehrane (djeca, bolesnici, sportaši...)
9.
Osmisliti obroke koji će pomoći djeci u razvoju i pacijentima u oporavku
Preuzmi u formatu: CSV
Ključni poslovi (0)
Upisan temeljem zahtjeva
Kuhar chef / Kuharica chef
Datum upisa
2.6.2022
Vrijedi do
-
Odluka nadležnog tijela o upisu u Registar