Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Skup kompetencija - Izrada jela

Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Podsektor
-
Uvjeti rada
-
Kompetencije (13)
1.
Pripremiti i odabrati potrebnu opremu, alat i strojeve te uređaje prema zahtjevima radnog procesa u ugostiteljskoj kuhinji
2.
Nadzirati i koordinirati tijek radnog procesa u kuhinji
3.
Pravilno prigotoviti hranu za potrošnju na drugom mjestu (catering)
4.
Primijeniti odgovarajuće tehnike i tehnologije rada prema namirnicama i jelu koje se izrađuje
5.
Gotoviti jela odabirom pravilne termičke obrade prema zakonitostima struke
6.
Utvrditi sklad / nesklad okusa u samom jelu
7.
Brzo i efikasno rješiti nepredviđene situacija tijekom proizvodnog procesa
8.
Racionalno koristiti namirnice i potrošni materijal
9.
Koordinirati, usmjeravati i nadgledati proces proizvodnje jela
10.
Uvoditi nove trendove i nove tehnike rada u kuhinju temeljem novih gastronomskih spoznaja
11.
Očuvati nutricionistički sastav namirnica kroz implementaciju novih tehnika i tehnologija rada
12.
Pravovremeno donijeti odluke temeljem zahtjeva proizvodnog procesa u kuhinji
13.
Koristiti kuhinjsku terminologiju u radnom procesu kuhinje
Preuzmi u formatu: CSV
Ključni poslovi (0)
Upisan temeljem zahtjeva
Kuhar chef / Kuharica chef
Datum upisa
2.6.2022
Vrijedi do
-
Odluka nadležnog tijela o upisu u Registar