Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Skup kompetencija - Spravljanje različitih vrsta pizza

Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Podsektor
-
Uvjeti rada
-
Kompetencije (12)
1.
Preuzeti narudžbu za pizzu (od konobara ili od naručitelja pizze)
2.
Razvlačiti i oblikovati tijesto za pizzu
3.
Nadjenuti pizzu umakom i namirnicama ovisno o odabranoj vrsti pizze
4.
Staviti pizzu u peć pri vrlo visokoj temperaturi
5.
Ispeći pizzu u skladu s predviđenim načinom i vremenom za pečenje određene vrste pizze (npr. do željene hrskavosti, do povezivanja odabranih namirnica u cjelinu i sl.)
6.
Dovršiti pizzu nakon pečenja (npr. dodati ukrase, dodatne začine, ulje, rajčicu, rikolu, sir, pršut, masline, zelenu salatu i sl.)
7.
Servirati pizzu na predviđen način i po potrebi je izrezati
8.
Izdati serviranu pizzu
9.
Poznavati materijale za pripremu različitih vrsta tijesta (npr. bez glutena, bez šećera, bez mliječnih sastojaka, bez sastojaka životinjskog porijekla i sl.)
10.
Poznavati nutricionistički sastav namirnica koje se koriste za spravljanje pizza te razlikovati vegetarijanske, veganske, bezglutenske i ostale specifične namirnice
11.
Poznavati načine pripreme različitih pizza, uključujući i dijetalne pizze
12.
Pripremati, završavati, servirati i izdavati dijetalne pizze
Preuzmi u formatu: CSV
Ključni poslovi (0)
Upisan temeljem zahtjeva
Priprematelj/ pripremateljica pizza
Datum upisa
27.4.2022
Vrijedi do
-
Odluka nadležnog tijela o upisu u Registar