Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Skup kompetencija - Planiranje, organizacija i pripremanje za spravljanje pizza

Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Podsektor
-
Uvjeti rada
-
Kompetencije (13)
1.
Poznavati i primjenjivati pravila za organiziranje i uporabu radnog prostora i kuharskih pomagala na najučinkovitiji i najracionalniji način
2.
Poznavati različite recepte i njihovu primjenu za spravljanje tijesta za pizzu
3.
Ispitivati tržište, posebice u okolici rada ugostiteljskog objekta, radi definiranja posebnih zahtjeva (npr. u odnosu na veličinu pizze, cijenu pizze, posebne prehrambene potrebe i sl.)
4.
Planirati nove recepte za pizzu
5.
Osmišljavati novi jelovnik i planirati njegovu realizaciju
6.
Planirati nabavu repromaterijala za pizze
7.
Planirati događanja s unaprijed poznatim većim brojem gostiju ili većim narudžbama (npr. kod proslava rođendana, dočeka Nove godine i sl.)
8.
Planirati rad zaposlenika po smjenama na mjesečnoj razini
9.
Dnevno održavati higijenu cjelokupnog prostora u kojem se priprema pizza
10.
Provjeravati i pripremati strojeve i kuharska pomagala za pripremanje i pečenje pizze (npr. stroj za miješanje tijesta, mesoreznica, lopata za pečenje pizze, noževi i sl.)
11.
Upaliti peć (na struju, na plin ili na drva) i zagrijati ju na potrebnu temperaturu
12.
Pripremiti dizano tijesto za pizzu prema odabranim receptima
13.
Pripremiti umake i namirnice za nadijevanje pizza na dnevnoj razini
Preuzmi u formatu: CSV
Ključni poslovi (0)
Upisan temeljem zahtjeva
Priprematelj/ pripremateljica pizza
Datum upisa
27.4.2022
Vrijedi do
-
Odluka nadležnog tijela o upisu u Registar