Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Skup kompetencija - Osiguranje kvalitete procesa u proizvodnji sira i kontrola proizvoda

Sektor
Poljoprivreda, prehrana i veterina
Podsektor
Prehrambena tehnologija
Uvjeti rada
-
Kompetencije (9)
1.
Pridržavati se načela HACCP-a
2.
Osigurati ispravnost sirovine i repromaterijala koji se koriste u proizvodnji (certifikati kvalitete od dobavljača)
3.
Provjeravati kvalitetu mlijeka u laboratoriju i brzinskim testovima kod svakog zaprimanja
4.
Provjeravati uspješnost termičke obrade mlijeka i po potrebi poduzeti korektivne mjere
5.
Osigurati proizvod od kontaminacije mehaničkim/fizičkim stranim tijelima (npr. metalni dijelovi strojeva, dlaka, nokat, i sl.)
6.
Provjeravati pakovine (provjeriti npr. varove zapakiranih proizvoda, udio plinova za proizvode pakirane u modificiranoj atmosferi, izgled pakovine i sl.)
7.
Osigurati ispravnost deklaracija proizvoda (točno navođenje sastava prema propisima)
8.
Predavati proizvode, poluproizvode, briseve površina na analizu u ovlaštene laboratorije u svrhu vlastitog (internog) i vanjskog (eksternog) monitoringa (kontrola ispravnosti gotovog proizvoda i svih dijelova proizvodnje)
9.
Osigurati sljedivost svih komponenti proizvoda radi zaštite potrošača - “od polja do stola“
Preuzmi u formatu: CSV
Ključni poslovi (0)
Upisan temeljem zahtjeva
Sirar/ sirarica
Datum upisa
7.2.2022
Vrijedi do
-
Odluka nadležnog tijela o upisu u Registar