Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Skup kompetencija - Izrada i serviranje gotovih slastica

Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Podsektor
Ugostiteljstvo
Uvjeti rada
-
Kompetencije (12)
1.
Izmjeriti i pripremiti namirnice prema recepturi i normativima
2.
Poštivati recepturu, normative i slijed za pripremu i izradu slastica
3.
Odabrati sastojke za pripremu pojedinačnih slastica poštivajući recept i normative
4.
Samostalno odabrati primjerene uređaje i pribor za rad i racionalno ih upotrebljavati
5.
Pripremiti osnovna tijesta, slastičarske smjese i kreme
6.
Primijeniti postupke pečenja, kuhanja, zagrijavanja, smrzavanja i druge toplinske obrade slastica
7.
Koristiti adekvatne tehnike guljenja, usitnjavanja, mljevenja, rezanja, ribanja i usitnjavanja namirnica za upotrebu u slasticama
8.
Kontrolirati kvalitetu izrađene slastice organoleptičkom kontrolom
9.
Rezati i oblikovati slastice
10.
Puniti i ukrasiti slastice
11.
Servirati slasticu uvažavajući vrstu i namjenu slastice
12.
Održavati, skladištiti i pravilno deklarirati gotove slastičarske proizvode
Preuzmi u formatu: CSV
Ključni poslovi (0)
Upisan temeljem zahtjeva
Slastičar / Slastičarka
Predlagatelj
Datum upisa
19.11.2021
Vrijedi do
-
Odluka nadležnog tijela o upisu u Registar