Molimo pričekajte...
Uvjeti u kojima se stječu kompetencije propisani su Državnim pedagoškim standardom srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja(»Narodne novine«, broj 63/2008 i 90/2010) i Pravilnikom o načinu organiziranja i izvođenja nastave u strukovnim školama (»Narodne novine«, broj 140/2009 i 130/2020).
Materijalni uvjeti:
• standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)
• specijalizirana učionica s potrebnom opremom, priborom, strojevima i uređajima, sredstvima potrebnima za rad
Kadrovski uvjeti: najmanje razina 6.st ili 6.sv HKO-a odgovarajućeg profila.
Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem te neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvariti formalnim obrazovanjem te neformalnim i informalnim učenjem.
-
Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.
ZADATAK: Učenik dobiva zadatak da na kraju smjene izradi obračun dnevnog utrška namirnica i pića pomoću obrasca prometa i zaključnog stanja.
1.
razlikovati vrste cijena u ugostiteljstvu
|
2.
objasniti utjecaj troškova na cijenu proizvoda i usluga
|
3.
analizirati prihode i rashode ugostiteljskog objekta
|
4.
razvrstati troškove po vrstama
|
5.
izraditi kalkulaciju prodajne cijene proizvoda ili usluge u ugostiteljstvu
|
6.
izraditi dnevni obračun prodaje usluga
|
Preuzmi u formatu: CSV |