Molimo pričekajte...
Uvjeti u kojima se stječu kompetencije propisani su Državnim pedagoškim standardom srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja(»Narodne novine«, broj 63/2008 i 90/2010) i Pravilnikom o načinu organiziranja i izvođenja nastave u strukovnim školama (»Narodne novine«, broj 140/2009 i 130/2020).
Materijalni uvjeti:
• standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)
• specijalizirana učionica s potrebnom opremom, priborom, strojevima i uređajima, sredstvima potrebnima za rad
• ugostiteljski objekt
Kadrovski uvjeti: najmanje razina 6.st ili 6.sv HKO-a odgovarajućeg profila.
Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem, neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvarivati neformalnim i informalnim učenjem
-
Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.
ZADATAK: učenik dobiva zadatak da za grupu ljubitelja vina osmisli eno gastronomski turistički aranžman u trajanju od dva dana. Učenik treba istražiti ponude obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u okruženju i predložiti sadržaj turističkog aranžmana od najmanje tri različita elementa (smještaj, prijevoz i gastronomski užitak).
1.
navesti važnost turističkog posredovanja u turizmu i ugostiteljstvu
|
2.
objasniti vrste turističkih posrednika
|
3.
objasniti funkcije turističke agencije
|
4.
prezentirati poslove turističkih agencija
|
5.
izraditi prijedlog turističkog aranžmana u timu
|
Preuzmi u formatu: CSV |