Molimo pričekajte...
Uvjeti u kojima se stječu kompetencije propisani su Državnim pedagoškim standardom srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja(»Narodne novine«, broj 63/2008 i 90/2010) i Pravilnikom o načinu organiziranja i izvođenja nastave u strukovnim školama (»Narodne novine«, broj 140/2009 i 130/2020).
MATERIJALNI UVJETI:
• standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)
• specijalizirana učionic ili ugostiteljski objekt
KADROVSKI UVJETI: najmanje razina 6.st ili 6.sv HKO-a odgovarajućeg profila.
Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem, neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvarivati neformalnim i informalnim učenjem.
-
Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.
ZADATAK: učenik dobiva zadatak istražiti dva hotela različitih kategorija u okruženju te usporediti elemente kategorizacije. Na temelju provedenog istraživanja utvrdit će razlike u pružanju usluga i pripadajućih cijena.
1.
opisati podjelu i obilježja hotela i trendove u hotelijerstvu
|
2.
definirati vrste i tipove hotela
|
3.
opisati poslovanje hotela (funkcije i službe)
|
4.
objasniti ulogu kategorizacije hotela i pripadajućih pravilnika
|
5.
primijeniti postupak praćenja poslovanja u hotelijerstvu (troškova, prihoda, rashoda i raspodjele dobiti)
|
6.
izračunati cijene različitih proizvoda i usluga u hotelu
|
Preuzmi u formatu: CSV |