Molimo pričekajte...
Uvjeti u kojima se stječu kompetencije propisani su Državnim pedagoškim standardom srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja(»Narodne novine«, broj 63/2008 i 90/2010) i Pravilnikom o načinu organiziranja i izvođenja nastave u strukovnim školama (»Narodne novine«, broj 140/2009 i 130/2020).
Materijalni uvjeti:
• standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)
• specijalizirana učionica s potrebnom opremom, priborom, strojevima i uređajima, sredstvima potrebnima za rad
• ugostiteljski objekt
Kadrovski uvjeti: najmanje razina 4.1 HKO-a odgovarajućeg profila.
Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem, neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvarivati neformalnim i informalnim učenjem.
-
Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.
Vježba: Učenik dobiva zadatak istražiti i prezentirati razvoj kave kroz povijest. Zadatak učenika je usporediti pripremu kave nekad i danas, vrste kave i opremu koja se koristi u pripremi kave.
Vježba: Učenik dobiva zadatak samostalno pripremiti cappuccino. Učenik samostalno priprema espresso i dekorira kavu.
1.
opisati povijesni razvoj kave
|
2.
razlikovati tehnike pripreme kave i napitaka
|
3.
pripremiti i poslužiti kavu
|
4.
kombinirati različite mješavine kave prilikom pripreme i posluživanja kave i toplih napitaka
|
5.
primijeniti tehnike dekoriranja kave
|
6.
rukovati s uređajima i aparatima za pripremu kave
|
Preuzmi u formatu: CSV |