Molimo pričekajte...
Uvjeti u kojima se stječu kompetencije propisani su Državnim pedagoškim standardom srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja(»Narodne novine«, broj 63/2008 i 90/2010) i Pravilnikom o načinu organiziranja i izvođenja nastave u strukovnim školama (»Narodne novine«, broj 140/2009 i 130/2020).
MATERIJALNI UVJETI:
• standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)
• specijalizirana učionica ili ugostiteljski objekt
KADROVSKI UVJETI: najmanje razina 4.1 HKO-a odgovarajućeg profila
Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem te neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvariti formalnim obrazovanjem te neformalnim i informalnim učenjem.
-
Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.
Zadatak: Izvan ugostiteljskog objekta održat će se proslava rođendana. Za ovu prigodu, učenik treba osmisliti ponudu jela i pića, dekorirati prostor u kojem će se proslava održati, poslužiti jelo i piće na odgovarajućem inventaru te prema potrebi, dogotoviti jelo pred stolom gosta.
Zadatak: Učenik dobiva zadatak pripremiti flambirane palačinke za 2 osobe kod stola gosta. Učenik prema recepturi priprema potrebne namirnice i inventar, primjenjuje tehniku flambiranja slatkih jela. prigotovljeno jelo slaže na tanjur pazeći na preciznost i urednost i poslužuje gostu.
1.
navesti vrste i razlike između svakodnevnih i prigodnih obroka
|
2.
kreirati ponudu jela i pića za posebnu prigodu (vjenčanje, krštenje)
|
3.
dekorirati ugostiteljski objekt za posebnu prigodu
|
4.
izabrati inventar za posebnu prigodu
|
5.
poslužiti svečane prigodne obroke u ugostiteljskom objektu ili izvan njega
|
6.
dogotoviti jelo kod stola gosta odgovarajućom tehnikom (npr. flambiranje, filetiranje)
|
Preuzmi u formatu: CSV |