Molimo pričekajte...
Uvjeti u kojima se stječu kompetencije propisani su Državnim pedagoškim standardom srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja(»Narodne novine«, broj 63/2008 i 90/2010) i Pravilnikom o načinu organiziranja i izvođenja nastave u strukovnim školama (»Narodne novine«, broj 140/2009 i 130/2020).
Materijalni uvjeti:
• standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)
• specijalizirana učionica s potrebnom opremom, priborom, strojevima i uređajima, sredstvima potrebnima za rad
• ugostiteljski objekt
Kadrovski uvjeti: najmanje razina 4.1 HKO-a odgovarajućeg profila
Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem te neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvariti formalnim obrazovanjem te neformalnim i informalnim učenjem.
-
Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.
ZADATAK: Na stolu ispred učenika nalazi se slijed od tri jela: predjelo, glavno jelo (mesno i riblje) i desert te različite vrste alkoholnih pića. Učenik dobiva zadatak simulirati stvarnu situaciju u ugostiteljskom objektu u kojem treba poslužiti sljedove jela prema pravilima struke i pred stolom gosta otvoriti, poslužiti i prezentirati piće.
1.
razlikovati tehnike posluživanja različitih vrsta jela
|
2.
primijeniti tehnike posluživanja juha
|
3.
primijeniti tehnike posluživanja mesnih i ribljih jela
|
4.
primijeniti tehnike posluživanja slastica
|
5.
razlikovati vrste vina i načine posluživanja s obzirom na njihove karakteristike
|
6.
poslužiti vino odgovarajućom tehnikom
|
7.
navesti vrste i trendove u posluživanju piva
|
8.
poslužiti pivo odgovarajućom tehnikom
|
9.
poslužiti alkoholna pića prema pravilima struke
|
10.
poslužiti bezalkoholna pića odgovarajućom tehnikom
|
Preuzmi u formatu: CSV |