Molimo pričekajte...
Uvjeti u kojima se stječu kompetencije propisani su Državnim pedagoškim standardom srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja(»Narodne novine«, broj 63/2008 i 90/2010) i Pravilnikom o načinu organiziranja i izvođenja nastave u strukovnim školama (»Narodne novine«, broj 140/2009 i 130/2020).
Materijalni uvjeti:
• standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)
• specijalizirana učionica s potrebnom opremom, priborom, strojevima i uređajima, sredstvima potrebnima za rad
• ugostiteljski objekt
Kadrovski uvjeti: najmanje razina 4.1 HKO-a odgovarajućeg profila.
Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem te neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvariti formalnim obrazovanjem te neformalnim i informalnim učenjem.
-
Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.
VJEŽBA: Učenik dobiva zadatak da istraži tradicionalne/autohtone sezonske namirnice regije i tradicionalne recepture te načine prigotavljanja jela. Rezultate istraživanja treba prilagoditi modernim/suvremenim gastronomskim trendovima uvažavajući gastronomsku kulturu potencijalnih gostiju. Prema zadanom konceptu potrebno je izraditi My Plate (obrok za specifičnog gosta).
1.
Istražiti gastronomsku kulturu u svrhu promicanja zdravog načina prehrane uvažavajući gastronomske trendove
|
2.
analizirati suvremene oblike prehrane (makrobiotičku, vegetarijansku, tradicionalnu i dr. prehrane)
|
3.
usporediti hrvatsku nacionalnu gastronomiju sa svjetskim gastronomskim trendovima
|
4.
analizirati moderne i klasične trendove u prezentiranju i pripremi hrane
|
5.
pripremiti tradicionalna jela u skladu s trendovima
|
6.
primijeniti odgovarajuće tehnike u pripremi lokalnih, svježih i sezonskih namirnica u gastronomskoj ponudi
|
Preuzmi u formatu: CSV |