Molimo pričekajte...
Uvjeti u kojima se stječu kompetencije propisani su Državnim pedagoškim standardom srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja(»Narodne novine«, broj 63/2008 i 90/2010) i Pravilnikom o načinu organiziranja i izvođenja nastave u strukovnim školama (»Narodne novine«, broj 140/2009 i 130/2020).
Materijalni uvjeti:
• standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)
• specijalizirana učionica s potrebnom opremom, priborom, strojevima i uređajima, sredstvima potrebnima za rad
• ugostiteljski objekt
Kadrovski uvjeti: najmanje razina 4.1 HKO-a odgovarajućeg profila.
Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem te neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvariti formalnim obrazovanjem te neformalnim i informalnim učenjem
-
Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.
Vježba: Učenik dobiva zadatak samostalno prigotoviti mesno jelo s prilogom. Za izvršavanje zadatka, učenik treba odabrati odgovarajuće namirnice za prigotavljanje jela, potom prigotoviti mesno jelo s prilogom koristeći odgovarajući termički postupak. Po završetku, učenik treba prigotovljeno jelo dekorirati i poslužiti na tanjur vodeći računa o temperaturi jela. Prilikom izvršavanja zadatka, učenik treba odvajati otpad u za to predviđeno mjesto.
1.
izabrati potrebne sastojke za prigotavljanje jela
|
2.
definirati normativ zadanog jela
|
3.
objasniti tehnološki postupak prigotavljanja zadanog jela
|
4.
procijeniti vrijeme prigotavljanja jela u odnosu na vrijeme konzumacije
|
5.
kombinirati različite tehnološke postupke prilikom prigotavljanja jela
|
6.
samostalno prigotoviti jelo (hladna predjela, juhe, gotova jela, jela po narudžbi, priloge; zajutrak, ručak, večera)
|
7.
samostalno rukovati opremom za prigotavljanje jela
|
8.
pravilno skladištiti i odvajati otpad korišten u prigotavljanju jela
|
Preuzmi u formatu: CSV |