Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Skup ishoda učenja - Prodajne i prezentacijske vještine u ugostiteljstvu

Razina HKO
4
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Podsektor
-
Znanstveno područje
-
ECTS bodovi
-
CSVET bodovi
3
HROO bodovi
-
Broj godina istraživanja
-
Uvjeti pristupanja stjecanju skupa ishoda učenja
Jednaki uvjetima za pristupanje stjecanju kvalifikacije.
Materijalni i kadrovski uvjeti za stjecanje skupa ishoda učenja

MATERIJALNI UVJETI:

·       standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)

·       specijalizirana učionica

·       ugostiteljski objekt

 

KADRVOSKI UVJETI: najmanje razina 6.st ili 6.sv HKO-a odgovarajućeg profila.

 

Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem te neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvariti formalnim obrazovanjem te neformalnim i informalnim učenjem

Materijalni i kadrovski uvjeti za vrednovanje skupa ishoda učenja

-

Postupak i primjeri vrednovanja

Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno  i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom

 

Zadatak: Učenici igraju ulogu. Jedan učenik u ulozi je gosta starije životne dobi koji je na ručku s poslovnim partnerom u ugostiteljskom objektu. Drugi učenik je ulozi osobe mlađe životne dobi koja je na ručku s prijateljima. Treći učenik dobiva zadatak prilagoditi prodajni i prezentacijski pristup za oba tipa osoba. Za vrijeme komunikacije s gostom, učenik treba koristiti stručnu terminologiju. 

Ishodi učenja (5)
1.
razlikovati osnovne pojmove u poslovnoj komunikaciji
2.
identificirati korake u prodajnom razgovoru i njihovu ulogu
3.
prepoznati različite tipove gosta i prema tome odrediti najučinkovitiji pristup u prodajnom razgovoru
4.
prezentirati proizvod i/ili uslugu gostu u skladu s poslovnim bontonom
5.
koristiti terminologiju iz područja ugostiteljstva u komunikaciji s gostom i suradnicima
Preuzmi u formatu: CSV
Naziv i šifra standarda kvalifikacija za koje se predlaže skup ishoda učenja (ako je primjenjivo)
Tehničar za ugostiteljstvo / Tehničarka za ugostiteljstvo (standard strukovnog dijela kvalifikacije) - 197
Skup kompetencija za koji se predlaže skup ishoda učenja
Komunikacija s gostima i suradnicima u skladu s bontonom na materinskom i stranom jeziku
Upisan temeljem zahtjeva
Tehničar za ugostiteljstvo / Tehničarka za ugostiteljstvo (standard strukovnog dijela kvalifikacije)
Datum upisa
21.3.2023
Vrijedi do
-
Prethodni standard
Ne postoji
Revidirani standard
Ne postoji
Odluka nadležnog tijela o upisu u Registar
Način stjecanja skupa ishoda učenja
formalno, neformalno, informalno