Molimo pričekajte...
Uvjeti u kojima se stječu kompetencije propisani su Državnim pedagoškim standardom srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja(»Narodne novine«, broj 63/2008 i 90/2010) i Pravilnikom o načinu organiziranja i izvođenja nastave u strukovnim školama (»Narodne novine«, broj 140/2009 i 130/2020).
Materijalni uvjeti:
• standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)
Kadrovski uvjeti: najmanje razina 6.st ili 6.sv HKO-a odgovarajućeg profila.
Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem, neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvarivati neformalnim i informalnim učenjem.
-
Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.
ZADATAK: učenik dobiva zadatak analizirati pravilnik o minimalnim uvjetima kojima moraju udovoljavati ugostiteljski objekti u pogledu higijensko sanitarnih uvjeta u sanitarnim prostorima restorana. Za izvršavanje zadatka učenik treba provjeriti standarde u sanitarnim čvorovima i evidenciju održavanja čistoće.
1.
objasniti osnove trgovačkog prava
|
2.
razlikovati važeće zakone iz područja turizma i ugostiteljstva
|
3.
identificirati pravilnike koji reguliraju područja turizma i ugostiteljstva
|
4.
navesti osnovna obilježja ugovora u turističkom poslovanju
|
Preuzmi u formatu: CSV |