Molimo pričekajte...
Uvjeti u kojima se stječu kompetencije propisani su Državnim pedagoškim standardom srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja(»Narodne novine«, broj 63/2008 i 90/2010) i Pravilnikom o načinu organiziranja i izvođenja nastave u strukovnim školama (»Narodne novine«, broj 140/2009 i 130/2020).
Materijalni uvjeti
• standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)
•specijalizirana učionica za ugostiteljstvo
• ugostiteljski objekt
Kadrovski uvjeti za teorijski dio nastave: minimalno razina 6.st. ili 6.sv. HKO-a odgovarajućeg profila
Kadrovski uvjeti za praktični dio nastave: najmanje razina 4.1 HKO-a (trogodišnje srednjoškolsko strukovno obrazovanje) odgovarajućeg profila s najmanje 5 godina radnog iskustva u struci.
Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem, neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvarivati neformalnim i informalnim učenjem.
Jednaki uvjetima potrebnima za stjecanje skupova ishoda učenja
Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.
Primjer vrednovanja:
Zadatak: opisati tijek čišćenja hotelske sobe.
Zadatak: učenik dobiva zadatak usisati podove u smještajnom traktu prema uputi.
Zadak: učenik dobiva zadatak dezinficirati povšine u higijenskim prostorijama.
Zadatak: učenik dobiva zadatak razvrstati posteljno rublje za pranje.
1.
razlikovati procedure rada u smještajnom dijelu ugostiteljskog objekta
|
2.
izvesti radne operacije u higijenskim prostorima ugostiteljskog objekta prema uputama
|
3.
pripremiti posteljno rublje za uređivanje soba
|
4.
koristiti alate, uređaje i opremu u smještajnom dijelu ugostiteljskog objekta uz nadzor
|
5.
održavati čistoću prostora u kojima borave gosti
|
Preuzmi u formatu: CSV |