Molimo pričekajte...
Uvjeti u kojima se stječu kompetencije propisani su Državnim pedagoškim standardom srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja(»Narodne novine«, broj 63/2008 i 90/2010) i Pravilnikom o načinu organiziranja i izvođenja nastave u strukovnim školama (»Narodne novine«, broj 140/2009 i 130/2020).
Materijalni uvjeti
• standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)
•specijalizirana učionica za ugostiteljstvo
• ugostiteljski objekt
Kadrovski uvjeti za teorijski dio nastave: minimalno razina 6.st. ili 6.sv. HKO-a odgovarajućeg profila
Kadrovski uvjeti za praktični dio nastave: najmanje razina 4.1 HKO-a (trogodišnje srednjoškolsko strukovno obrazovanje) odgovarajućeg profila s najmanje 5 godina radnog iskustva u struci.
Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem, neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvarivati neformalnim i informalnim učenjem.
Jednaki uvjetima potrebnima za stjecanje skupova ishoda učenja
Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.
Primjer vrednovanja:
Zadatak: Nabrojiti završne radove nakon doručka u blagovaonici
Zadatak: Učenik dobiva zadatak da odradi završne radove: pospremiti stol nakon obroka, npr. ručka u a la cartu te smjestiti ostale namirnice u odgovarajući prostor u svrhu očuvanja.
Zadatak: Učenik dobiva zadatak da izvede završne radove koristeći konobarska kolica, pri čemu treba paziti na način slaganja inventara.
1.
opisati završne radove u prostorijama za pripremu hrane
|
2.
opisati završne radove u prostorijama za posluživanje gostiju
|
3.
izvesti završne radove u prostorijama za posluživanje gostiju uz nadzor
|
4.
izvesti završne radove u prostorijama za pripremu hrane uz nadzor
|
5.
odložiti neiskorištene namirnice i piće na za to previđeno mjesto
|
6.
koristiti inventar za izvođenje završnih radova uz nadzor
|
Preuzmi u formatu: CSV |