Molimo pričekajte...
Uvjeti u kojima se stječu kompetencije propisani su Državnim pedagoškim standardom srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja(»Narodne novine«, broj 63/2008 i 90/2010) i Pravilnikom o načinu organiziranja i izvođenja nastave u strukovnim školama (»Narodne novine«, broj 140/2009 i 130/2020).
Materijalni uvjeti
• standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)
• specijalizirana učionica za ugostiteljstvo
• ugostiteljski objekt
Kadrovski uvjeti za teorijski dio nastave: minimalno razina 6.st. ili 6.sv. HKO-a odgovarajućeg profila
Kadrovski uvjeti za praktični dio nastave: najmanje razina 4.1 HKO-a (trogodišnje srednjoškolsko strukovno obrazovanje) odgovarajućeg profila s najmanje 5 godina radnog iskustva u struci.
Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem, neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvarivati neformalnim i informalnim učenjem.
Jednaki uvjetima potrebnima za stjecanje skupova ishoda učenja
Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.
Primjer vrednovanja:
Zadatak: Učenik dobiva zadatak da opiše krupni i sitni inventar u ugostiteljskom objektu te da sortira sitni inventar u smještajnim prostorijama
Zadatak: Navesti podjelu opreme u ugostiteljstvu
Zadatak: Učenik dobiva zadatak izabrati i pripremiti potreban inventar za posluživanje hrane (stolno rublje prema vrsti i veličini stolova, pribor za jelo, stolno posuđe te mali stolni inventar).
1.
nabroji vrste opreme u ugostiteljstvu
|
2.
nabrojiti krupni inventaru radnom procesu ugostiteljstva
|
3.
nabrojiti sitni inventar u radnom procesu ugostiteljstva
|
4.
opisati krupni inventar u smještajnim prostorima
|
5.
opisati sitni inventar u smještajnim prostorima
|
6.
koristiti krupni i sitni inventar u radnim procesima u ugostiteljskim objektima
|
Preuzmi u formatu: CSV |