Molimo pričekajte...
Uvjeti u kojima se stječu kompetencije propisani su Državnim pedagoškim standardom srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja(»Narodne novine«, broj 63/2008 i 90/2010) i Pravilnikom o načinu organiziranja i izvođenja nastave u strukovnim školama (»Narodne novine«, broj 140/2009 i 130/2020).
Materijalni uvjeti
• standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)
•specijalizirana učionica za ugostiteljstvo
Kadrovski uvjeti za teorijski dio nastave: minimalno razina 6.st. ili 6.sv. HKO-a odgovarajućeg profila
Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem, neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvarivati neformalnim i informalnim učenjem.
Jednaki uvjetima potrebnima za stjecanje skupova ishoda učenja
Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskimzadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.
Primjer vrednovanja:
Zadatak: učenik dobiva zadatak da u objektu gdje obavlja praktičnu nastavu istraži i zapiše vrste prostorija i prostora te prezentira učenicima u školi njihovu namjenu.
Zadatak: opisati namjenu konobarske pripremnice
1.
razlikovati prostorije i prostore u kojima se poslužuju gosti
|
2.
opisati vrste i namjenu prostorija i prostora za posluživanje gostiju
|
3.
nabrojiti pomoćne prostorije
|
4.
opisati vrste i namjenu pomoćnih prostorija
|
Preuzmi u formatu: CSV |