Molimo pričekajte...
Uvjeti u kojima se stječu kompetencije propisani su Državnim pedagoškim standardom srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja (Narodne novine, broj 63/2008 i 90/2010) i Pravilnikom o načinu organiziranja i izvođenja nastave u strukovnim školama (Narodne novine, broj 140/2009 i 130/2020).
Materijalni uvjeti
• standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)
• specijalizirana učionica za ugostiteljstvo
Kadrovski uvjeti za teorijski dio nastave: minimalno razina 6.st. ili 6.sv. HKO-a odgovarajućeg profila
Kadrovski uvjeti za praktični dio nastave: najmanje razina 4.1 HKO-a (trogodišnje srednjoškolsko strukovno obrazovanje) odgovarajućeg profila s najmanje pet godina radnog iskustva u struci
Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem, neformalnim i informalnim učenjem.
Jednaki uvjetima potrebnima za stjecanje skupova ishoda učenja
Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.
Primjer vrednovanja:
ZADATAK: Učeniku je ponuđeno više različitih sredstava, alata i pribora za čišćenje radnih površina. Učenik dobiva za zadatak očistiti roštilj. Za izvršavanje zadatka učenik odabire odgovarajuće sredstvo za čišćenje, alat i pribor.
1.
objasniti važnost upotrebe zaštitne opreme prilikom čišćenja
|
2.
identificirati znakove upozorenja na sredstvima za čišćenje
|
3.
izabrati sredstva za održavanje higijene i dezinfekciju
|
4.
koristiti sredstva za čišćenje prema njihovoj namjeni
|
5.
upotrijebiti zaštitnu opremu i pribor prilikom održavanja higijene radnog prostora
|
Preuzmi u formatu: CSV |