Molimo pričekajte...
MATERIJALNI UVJETI:
Učionica, ploča, prijenosno računalo, LCD projektor, PP prezentacije, video uređaj, vizualni didaktički materijali, digitalna baza slika, edukacijski filmovi, sheme, crteži, modeli, zidne slike, pedološke karte, katalozi sa sortama voćaka, pedološke karte; obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo ili tvrtka/obrt koji se bavi ekološkom proizvodnjom, preradom i uzgojem voća s kojom ustanova ima sklopljen ugovor o suradnji i/ili specijalizirana učionica/praktikum ustanove s kojom ustanova ima sklopljen ugovor o suradnji, opremljena odgovarajućim nastavnim sredstvima.
KADROVSKI UVJETI:
- najmanje razina 6 HKO-a (preddiplomski sveučilišni studij, preddiplomski stručni studij) odgovarajućeg profila
- strukovni učitelj, minimalno razina 4 HKO-a (srednje strukovno obrazovanje) odgovarajućeg profila s najmanje pet godina radnog iskustva u voćarstvu
Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem, neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvarivati neformalnim i informalnim učenjem.
Materijalni i kadrovski uvjeti potrebni za vrednovanje skupova ishoda učenja identični su materijalnim i kadrovskim uvjetima potrebnim za stjecanje skupa ishoda učenja.
Skup ishoda učenja i pripadajući ishodi provjeravaju se pisano i/ili usmeno, vrednovanjem postupaka i rezultata rješavanja radne situacije / projektnih aktivnosti / usmene prezentacije i/ili pisanog rada i/ili mapom radova, a na temelju unaprijed definiranih elemenata i kriterija vrednovanja (analitičke i holističke rubrike za vrednovanje).
Primjer vrednovanja:
Zadatak: Plan pripreme tla i sadnja voćaka
Napraviti plan sadnje voćnjaka koji sadrži vremenski raspored, veličinu i oblik tabli u voćnjaku, izbor sadnog materijala, sorata i podloga dobro opskrbljenih organskim tvarima i mineralnim gnojivima. Obzirom na voćnu vrstu pripremiti tlo za sadnju, provesti osnovnu i dopunsku obradu tla, odabrati sadni materijal i posaditi odabranu voćnu vrstu uz primjenu odgovarajućih strojeva i alata u ekološkom uzgoju.
1.
procijeniti pogodnost terena za sadnju ovisno o vrsti ekološke voćarske proizvodnje
|
2.
razlikovati načine obrade tla i pripreme tla za sadnju voćaka u ekološkom uzgoju ili konvencionalnom uzgoju u voćarstvu
|
3.
pripremiti teren/tlo za sadnju odabranih sadnica voćaka
|
4.
provesti proces osnovne obrade tla za održavanje kakvoće ekološke voćarske proizvodnje
|
5.
primijeniti postupke ekološke gnojidbe prilikom dopunske obrade tla voćnjaka
|
6.
usporediti ručne i strojne uređaje i postupke rada za osnovnu i dopunsku obradu tla u voćnjaku
|
7.
izabrati sadni materijal voćaka za ekološki voćnjak
|
8.
izračunati broj sadnica voćaka ovisno o tehnologiji uzgoja i voćnoj vrsti
|
9.
izvršiti sadnju odabrane voćne vrste
|
Preuzmi u formatu: CSV |