Molimo pričekajte...
MATERIJALNI UVJETI:
OPREMA: ploča, prijenosno računalo, LCD projektor, video uređaj, vizualni didaktički materijali, digitalna baza slika, edukacijski filmovi, sheme, crteži, modeli, zidne slike, katalozi o povrćarstvu
PROSTOR: standardna učionica, specijalizirana učionica
Praktična nastava se izvodi u radnim uvjetima povrtlara/ice u tvrtci/OPG-u s kojim Ustanova ima sklopljen Ugovor o obavljanju učenja temeljenog na radu.
KADROVSKI UVJETI:
kadrovski uvjeti za teorijski dio nastave: najmanje razina 7.1 HKO-a odgovarajućeg profila
kadrovski uvjeti za praktični dio nastave: najmanje razina 4.2 HKO-a, s minimalnim radnim iskustvom od 5 godina u relevantnoj poljoprivrednoj proizvodnji
Specifična znanja povezana sa SIU mogu biti stečena formalnim, neformalnim i informalnim učenjem.
Materijalni i kadrovski uvjeti potrebni za vrednovanje skupa ishoda učenja identični su materijalnim i kadrovskim uvjetima potrebnim za stjecanje skupa ishoda učenja.
Skup ishoda učenja i pripadajući ishodi provjeravaju se pisano i/ili usmeno, vrednovanjem postupaka i rezultata rješavanja radne situacije / projektnih aktivnosti / usmene prezentacije i/ili pisanog rada i/ili mapom radova, a na temelju unaprijed definiranih elemenata i kriterija vrednovanja (analitičke i holističke rubrike za vrednovanje).
VJEŽBA:
Na PowerPoint prezentaciji prikazane su fotografije različitih strojeva. Polaznici moraju usmeno odgovoriti na pitanje koji se od prikazanih strojeva koristi za ekološku proizvodnju, berbu, pakiranje i preradu povrća.
VJEŽBA:
Polaznik mora izraditi prezentaciju na temu: " Proizvodnja i prerada povrća u skladu s ekološkim standardima".
Vrednovanje: nastavnik, pomoću unaprijed definiranih kriterija, vrednuje izrađeni zadatak.
1.
razlikovati strojeve za ekološku proizvodnju, berbu, pakiranje i preradu povrća
|
2.
odabrati ambalažu za ekološki proizvedeno povrće
|
3.
razlikovati načine prerade prihvatljive za ekološki proizvedeno povrće
|
4.
pripremiti strojeve i oruđa za pripremu, proizvodnju, berbu, pakiranje i preradu povrća na ispravan i siguran način
|
5.
predložiti stroj za ekološku proizvodnju, berbu, pakiranje i preradu prema veličini i kapacitetu stroja
|
6.
procijeniti važnost temeljnih značajki strojeva u proizvodnji, berbi, pakiranju i preradi povrća
|
7.
preispitati utjecaj strojeva na radni učinak i kvalitetu rada
|
Preuzmi u formatu: CSV |