Molimo pričekajte...
Materijalni uvjeti
• standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča); specijalizirana učionica ugostiteljstva
Kadrovski uvjeti za teorijski dio nastave: minimalno razina 6 HKO-a (preddiplomski sveučilišni studij, preddiplomski stručni studij) odgovarajućeg profila
Kadrovski uvjeti za praktični dio nastave: najmanje razina 4.1 HKO-a (trogodišnje srednjoškolsko strukovno obrazovanje) odgovarajućeg profila s najmanje 5 godina radnog iskustva u struci.
Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem, neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvarivati neformalnim i informalnim učenjem.
Materijalni i kadrovski uvjeti potrebni za vrednovanje skupova ishoda učenja identični su materijalnim i kadrovskim uvjetima potrebnim za stjecanje skupova ishoda učenja.
Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.
Vježba 1: Polaznik dobiva zadatak analizirati koncept cjelovitog gospodarenja otpadom. Potom istražuje mogućnosti smanjivanja otpada nastalog u ugostiteljskom objektu na konkretnom primjeru. Po završetku usmenim putem prezentira osmišljeni prijedlog rješenja.
Vrednovanje: Nastavnik, pomoću unaprijed definiranih kriterija, vrednuje izrađeni zadatak
1.
Smanjiti količinu otpada ponovnom uporabom
|
2.
Voditi sustav odvajanja otpada
|
3.
Objasniti ciljeve gospodarenja otpadom
|
4.
Kategorizirati vrste otpada prema svojstvima i mjestu nastanka u ugostiteljskom objektu
|
5.
Planirati postupanje otpadom nastalim u ugostiteljskom poslovanju
|
6.
Objasniti posljedice djelovanja otpada na okoliš
|
7.
Predložiti mjere za smanjivanje otpada u ugostiteljskom poslovanju
|
Preuzmi u formatu: CSV |