Molimo pričekajte...
MATERIJALNI UVJETI:
Učionica, ploča, prijenosno računalo, LCD projektor, PP prezentacije, video uređaj, vizualni didaktički materijali, digitalna baza slika, edukacijski filmovi, sheme, crteži, modeli, zidne slike, pedološke karte, katalozi sa sortama voćaka, pedološke karte; obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo ili tvrtka/obrt koji se bavi ekološkom proizvodnjom, preradom i uzgojem voća s kojom ustanova ima sklopljen ugovor o suradnji i/ili specijalizirana učionica/praktikum ustanove s kojom ustanova ima sklopljen ugovor o suradnji, opremljena odgovarajućim nastavnim sredstvima.
KADROVSKI UVJETI:
- najmanje razina 6 HKO-a (preddiplomski sveučilišni studij, preddiplomski stručni studij) odgovarajućeg profila
- strukovni učitelj, minimalno razina 4 HKO-a (srednje strukovno obrazovanje) odgovarajućeg profila s najmanje pet godina radnog iskustva u voćarstvu
Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem, neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvarivati neformalnim i informalnim učenjem.
Materijalni i kadrovski uvjeti potrebni za vrednovanje skupa ishoda učenja identični su materijalnim i kadrovskim uvjetima potrebnim za stjecanje skupa ishoda učenja.
Skup ishoda učenja i pripadajući ishodi provjeravaju se pisano i/ili usmeno, vrednovanjem postupaka i rezultata rješavanja radne situacije / projektnih aktivnosti / usmene prezentacije i/ili pisanog rada i/ili mapom radova, a na temelju unaprijed definiranih elemenata i kriterija vrednovanja (analitičke i holističke rubrike za vrednovanje).
Primjer vrednovanja:
Zadatak : Polaznik samostalno ili u grupi priprema odabranu voćnu vrstu za preradu, obavlja pripremne radove te objašnjava organizaciju procesa prerade s naglaskom na količinu, izabranu tehnologiju i vrstu strojeva za provođenje procesa prerade izabranog voća.
1.
analizirati kvalitetu svježeg voća za preradu
|
2.
razlikovati jednostavne operacije prerade voća uzgojenog u ekološkoj proizvodnji
|
3.
pratiti, u suradnji s voditeljem proizvodnog procesa organizaciju procesa prerade voća obzirom na količinu voća, izabranu tehnologiju i vrstu strojeva
|
4.
provesti jednostavni postupak prerade odabrane voćne vrste
|
5.
preporučiti načine prerade viškova voća
|
6.
skladištiti prerađene proizvode od voća na odgovarajući način u skladu s ekološkim standardima i sustavima kvalitete
|
7.
odabrati odgovarajuću ekološki prihvatljivu ambalažu za pakiranje prerađevina od voća
|
8.
razlikovati oblike etiketiranja ekoloških proizvoda od voćnih prerađevina
|
9.
usporediti načine plasiranja voća i voćnih prerađevina do kupaca
|
Preuzmi u formatu: CSV |