Molimo pričekajte...
MATERIJALNI UVJETI:
OPREMA: ploča, prijenosno računalo, LCD projektor, video uređaj, vizualni didaktički materijali, digitalna baza slika, edukacijski filmovi, sheme, crteži, modeli, zidne slike, katalozi o povrćarstvu, ručni alat, pomagala, ambalaža za berbu, uređaji i priključci za berbu, kombajn za povrće
PROSTOR: standardna učionica, specijalizirana učionica, praktikum, uzgojni proizvodni prostor
Praktična nastava se izvodi u radnim uvjetima povrtlara/ice u tvrtci/OPG-u s kojim Ustanova ima sklopljen Ugovor o obavljanju učenja temeljenog na radu.
KADROVSKI UVJETI:
kadrovski uvjeti za teorijski dio nastave: najmanje razina 6 HKO-a odgovarajućeg profila
kadrovski uvjeti za praktični dio nastave: najmanje razina 4.2 HKO-a, s minimalnim radnim iskustvom od 5 godina u relevantnoj poljoprivrednoj proizvodnji
Specifična znanja povezana sa SIU mogu biti stečena formalnim, neformalnim i informalnim učenjem.
Materijalni i kadrovski uvjeti potrebni za vrednovanje skupa ishoda učenja identični su materijalnim i kadrovskim uvjetima potrebnim za stjecanje skupa ishoda učenja.
Skup ishoda učenja i pripadajući ishodi provjeravaju se pisano i/ili usmeno, vrednovanjem postupaka i rezultata rješavanja radne situacije / projektnih aktivnosti / usmene prezentacije i/ili pisanog rada i/ili mapom radova, a na temelju unaprijed definiranih elemenata i kriterija vrednovanja (analitičke i holističke rubrike za vrednovanje).
VJEŽBA:
Polaznici su podijeljeni u više grupa. Svaka grupa dobiva zadatak organizirati berbu jedne kulture po vlastitom izboru, odrediti vrijeme berbe, izabrati pristup i opisati organizaciju procesa berbe. Po završetku, svaka od grupa prezentirat će izrađeni zadatak.
Vrednovanje: nastavnik, pomoću unaprijed definiranih kriterija, vrednuje izrađeni zadatak.
1.
usporediti ručno vađenje povrća sa strojnim vađenjem povrća
|
2.
klasificirati zrelo povrće spremno za berbu od nezrelog ili prezrelog
|
3.
primijeniti pravilan način berbe ovisno o načinu uzgoja povrća
|
4.
odabrati odgovarajuću ambalažu za pakiranje povrća
|
5.
odrediti zrelost ploda
|
6.
samostalno odabrati plodove za berbu
|
7.
analizirati oštećenost plodova
|
8.
opisati postupke razdvajanja povrća
|
9.
prilagoditi ambalažu za očuvanje kakvoće i svježine povrća
|
10.
izvršiti berbu povrća prema cilju proizvodnje i potrebama tržišta
|
11.
izračunati urod s jedinice površine
|
Preuzmi u formatu: CSV |