Molimo pričekajte...
MATERIJALNI UVJETI:
Učionica, ploča, prijenosno računalo, LCD projektor, PP prezentacije, video uređaj, vizualni didaktički materijali, digitalna baza slika, edukacijski filmovi, sheme, crteži, modeli, zidne slike, katalozi o bolestima i štetnicima; obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo ili tvrtka koja se bavi ekološkom proizvodnjom voća s kojom ustanova ima sklopljen ugovor o suradnji i/ili specijalizirana učionica/praktikum ustanove s kojom ustanova ima sklopljen ugovor o suradnji; opremljena odgovarajućim nastavnim sredstvima
OPREMA: prskalica (ručno nošena, leđno nošena i/ili traktorska), atomizer
KADROVSKI UVJETI:
- najmanje razina 6 HKO-a (preddiplomski sveučilišni studij, preddiplomski stručni studij) odgovarajućeg profila
- strukovni učitelj, minimalno razina 4 HKO-a (srednje strukovno obrazovanje) odgovarajućeg profila s najmanje pet godina radnog iskustva u voćarstvu
Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem, neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvarivati neformalnim i informalnim učenjem.
Materijalni i kadrovski uvjeti potrebni za vrednovanje skupa ishoda učenja identični su materijalnim i kadrovskim uvjetima potrebnim za stjecanje skupa ishoda učenja.
Skup ishoda učenja i pripadajući ishodi provjeravaju se pisano i/ili usmeno, vrednovanjem postupaka i rezultata rješavanja radne situacije / projektnih aktivnosti / usmene prezentacije i/ili pisanog rada i/ili mapom radova, a na temelju unaprijed definiranih elemenata i kriterija vrednovanja (analitičke i holističke rubrike za vrednovanje).
Primjer vrednovanja: Predložiti primjenu ekološki prihvatljivih organskih spojeva za zaštitu voćaka
Prema pokazanim fotografijama polaznik dijagnosticira o kojem se štetniku radi te uz pomoć portala Ministarstva poljoprivrede određuje način tretiranja sukladan ekološkoj poljoprivredi, predlaže pristup suzbijanja štetnika i primjenjuje ekološki prihvatljiv pripravak za zaštitu voćaka
1.
prepoznati bolesti i štetnike u voćarskoj proizvodnji
|
2.
usporediti osjetljivost određenih voćnih vrsta na probleme s štetnicima i bolestima
|
3.
objasniti postupke prevencije i kontrole bolesti i štetnika tijekom ekološkog uzgoja voća
|
4.
razlikovati ekološka sredstva dopuštena za primjenu kod ekološke zaštite voćaka
|
5.
primijeniti ekološke pristupe suzbijanja štetnika na različitim uzgojenim sortama voća
|
6.
pratiti zdravstveno stanje voćaka i promjene izazvane štetnim organizmima
|
7.
koristiti i održavati odgovarajuće strojeve i uređaje prilikom ekološke zaštite voćaka
|
8.
prepoznati korove u nasadima
|
9.
izraditi, u suradnji s nadređenima, program ekološkog zbrinjavanja aktivne zaštitne tvari i infektivnog otpada u voćnjaku
|
10.
provoditi prskanje voćaka ekološkim pripravcima za zaštitu i ojačavanje bilja
|
Preuzmi u formatu: CSV |