Molimo pričekajte...
Materijalni uvjeti
• standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)
• specijalizirana učionica za kuharstvo s potrebnom opremom, priborom, strojevima i uređajima, sredstvima i potrebnim živežnim namirnica
• kuhinja s potrebnom opremom, priborom, strojevima i uređajima, sredstvima i potrebnim živežnim namirnica
Kadrovski uvjeti za teorijski dio nastave: minimalno razina 6 HKO-a (preddiplomski sveučilišni studij, preddiplomski stručni studij) odgovarajućeg profila
Kadrovski uvjeti za praktični dio nastave: najmanje razina 4.1 HKO-a (trogodišnje srednjoškolsko strukovno obrazovanje) odgovarajućeg profila s najmanje 5 godina radnog iskustva u struci.
Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem, neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvarivati neformalnim i informalnim učenjem.
Materijalni i kadrovski uvjeti potrebni za vrednovanje skupova ishoda učenja identični su materijalnim i kadrovskim uvjetima potrebnim za stjecanje skupova ishoda učenja.
Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.
Opis radne situacije i/ili projektnog zadatka:
Zadatak 1: Polaznik dobiva zadatak samostalno izraditi meni za posebni oblik prehrane uvažavajući nutritivnu i energetsku vrijednost namirnice.
Zadatak 2: Polaznik dobiva zadatak samostalno odabrati namirnice prema prethodno izrađenom meniju te izraditi jelo za posebni oblik prehrane.
Vrednovanje:
Nastavnik, pomoću unaprijed definiranih kriterija, vrednuje izrađeni zadatak.
1.
Utvrditi nutritivnu i energetsku vrijednost namirnica
|
2.
Klasificirati namirnice u skupine prema podrijetlu za posebne oblike prehrane
|
3.
Izraditi meni za posebne oblike prehrane
|
4.
Pripremiti jelo od ekološki uzgojenih namirnica
|
5.
Kreirati jela za različite dobne skupine i grupe korisnika
|
6.
Kreirati jela bez upotrebe alergena (gluten, mlijeko, jaja itd.)
|
7.
Kreirati jela bez upotrebe namirnica životinjskog podrijetla
|
8.
Kreirati jela sa smanjenom količinom soli i bez upotrebe masnoće
|
Preuzmi u formatu: CSV |