Molimo pričekajte...
MATERIJALNI UVJETI:
OPREMA: ploča, prijenosno računalo, LCD projektor, video uređaj, vizualni didaktički materijali, digitalna baza slika, edukacijski filmovi, sheme, crteži, modeli, zidne slike, katalozi o povrćarstvu
PROSTOR: standardna učionica, specijalizirana učionica
Praktična nastava se izvodi u radnim uvjetima povrtlara/ice u tvrtci/OPG-u s kojim Ustanova ima sklopljen Ugovor o obavljanju učenja temeljenog na radu.
KADROVSKI UVJETI:
kadrovski uvjeti za teorijski dio nastave: najmanje razina 7.1 HKO-a odgovarajućeg profila
kadrovski uvjeti za praktični dio nastave: najmanje razina 4.2 HKO-a, s minimalnim radnim iskustvom od 5 godina u relevantnoj poljoprivrednoj proizvodnji
Specifična znanja povezana sa SIU mogu biti stečena formalnim, neformalnim i informalnim učenjem
Materijalni i kadrovski uvjeti potrebni za vrednovanje skupa ishoda učenja identični su materijalnim i kadrovskim uvjetima potrebnim za stjecanje skupa ishoda učenja.
Skup ishoda učenja i pripadajući ishodi provjeravaju se pisano i/ili usmeno, vrednovanjem postupaka i rezultata rješavanja radne situacije / projektnih aktivnosti / usmene prezentacije i/ili pisanog rada i/ili mapom radova, a na temelju unaprijed definiranih elemenata i kriterija vrednovanja (analitičke i holističke rubrike za vrednovanje).
Zadatak: Polaznik odabire povrćarsku kulturu za ekološki uzgoj povrća. Za izvršavanje zadatka potrebno je isplanirati plodored u ekološkom povrtnjaku, predložiti i primijeniti gnojivo u ekološkom povrtnjaku te u konačnici - pripremiti tlo prema zahtjevu kulture.
Vrednovanje: nastavnik, pomoću unaprijed definiranih kriterija, vrednuje izrađeni zadatak.
1.
objasniti morfološku građu različitih povrćarskih kultura
|
2.
sastaviti eko plodored
|
3.
pripremiti tlo za ekološki uzgoj povrća
|
4.
isplanirati gnojidbu za ekološki uzgoj povrća
|
5.
izvršiti tehnološki proces sjetve/sadnje u ekološkom povrtnjaku
|
6.
provesti mjere njege na ekološkim principima
|
7.
planirati berbu ekološki uzgojenog povrća
|
8.
provjeriti kvalitetu povrća prema važećim standardima
|
Preuzmi u formatu: CSV |