Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Skup ishoda učenja - Prehrana i zdravlje

Razina HKO
5
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Podsektor
-
Znanstveno područje
-
ECTS bodovi
-
CSVET bodovi
3
HROO bodovi
-
Broj godina istraživanja
-
Uvjeti pristupanja stjecanju skupa ishoda učenja
Razina 4.1 HKO
Materijalni i kadrovski uvjeti za stjecanje skupa ishoda učenja

Materijalni uvjeti: standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)

 

Kadrovski uvjeti: minimalno razina 6 HKO-a (preddiplomski sveučilišni studij, preddiplomski stručni studij) odgovarajućeg profila 

 

Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem, neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvarivati neformalnim i informalnim učenjem.

Materijalni i kadrovski uvjeti za vrednovanje skupa ishoda učenja

Materijalni i kadrovski uvjeti potrebni za vrednovanje skupova ishoda učenja identični su materijalnim i kadrovskim uvjetima potrebnim za stjecanje skupova ishoda učenja.

Postupak i primjeri vrednovanja

Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno  i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.

 

Opis radne situacije i/ili projektnog zadatka:

Na temelju dopuštenih namirnica koje se koriste u vegetarijanstvu, polaznik dobiva zadatak kreirati sredstvo ponude jela. Usmenim putem povezuje nutritivnu i energetsku vrijednost namirnica sa zdravljem čovjeka. U radnom zadatku, potrebno je istaknuti alergene i njihov utjecaj na zdravlje.

 

Vrednovanje:

Nastavnik, pomoću unaprijed definiranih kriterija, vrednuje izrađeni zadatak.

Ishodi učenja (7)
1.
Povezati prehrambene potrebe korisnika s dobi/razvojnim/fiziološkim osobitostima
2.
Usporediti stilove prehrane i njihov utjecaj na zdravlje
3.
Povezati nutritivnu i energetsku vrijednost obroka sa zdravljem čovjeka
4.
Razlikovati dopuštene i nedopuštene namirnice za pripremu jela prilagođenih oblika prehrane
5.
Definirati alergije, vrste alergija i izvore alergena u hrani
6.
Osmisliti sredstva ponude hrane s naznačenim sastavom jela (namirnice, energetska i prehrambena vrijednost, alergenima)
7.
Prilagoditi način pripreme hrane sukladno obliku prehrane
Preuzmi u formatu: CSV
Naziv i šifra standarda kvalifikacija za koje se predlaže skup ishoda učenja (ako je primjenjivo)
Kuhar specijalist prilagođenih oblika prehrane / Kuharica specijalistica prilagođenih oblika prehrane - 224
Skup kompetencija za koji se predlaže skup ishoda učenja
Planiranje i priprema funkcionalne hrane, hrane za posebne, dijetetske prehrambene potrebe i dodataka prehrani
Upisan temeljem zahtjeva
Prehrana i zdravlje
Datum upisa
7.9.2022
Vrijedi do
-
Prethodni standard
Ne postoji
Revidirani standard
Ne postoji
Odluka nadležnog tijela o upisu u Registar
Način stjecanja skupa ishoda učenja
formalno, neformalno, informalno