Molimo pričekajte...
Materijalni uvjeti: standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)
Kadrovski uvjeti: minimalno razina 6 HKO-a (preddiplomski sveučilišni studij, preddiplomski stručni studij) odgovarajućeg profila
Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem, neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvarivati neformalnim i informalnim učenjem.
Materijalni i kadrovski uvjeti potrebni za vrednovanje skupova ishoda učenja identični su materijalnim i kadrovskim uvjetima potrebnim za stjecanje skupova ishoda učenja.
Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.
Opis radne situacije i/ili projektnog zadatka:
Na temelju dopuštenih namirnica koje se koriste u vegetarijanstvu, polaznik dobiva zadatak kreirati sredstvo ponude jela. Usmenim putem povezuje nutritivnu i energetsku vrijednost namirnica sa zdravljem čovjeka. U radnom zadatku, potrebno je istaknuti alergene i njihov utjecaj na zdravlje.
Vrednovanje:
Nastavnik, pomoću unaprijed definiranih kriterija, vrednuje izrađeni zadatak.
1.
Povezati prehrambene potrebe korisnika s dobi/razvojnim/fiziološkim osobitostima
|
2.
Usporediti stilove prehrane i njihov utjecaj na zdravlje
|
3.
Povezati nutritivnu i energetsku vrijednost obroka sa zdravljem čovjeka
|
4.
Razlikovati dopuštene i nedopuštene namirnice za pripremu jela prilagođenih oblika prehrane
|
5.
Definirati alergije, vrste alergija i izvore alergena u hrani
|
6.
Osmisliti sredstva ponude hrane s naznačenim sastavom jela (namirnice, energetska i prehrambena vrijednost, alergenima)
|
7.
Prilagoditi način pripreme hrane sukladno obliku prehrane
|
Preuzmi u formatu: CSV |