Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Skup ishoda učenja - Poslovno planiranje u odjelu hrane i pića

Razina HKO
6
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Podsektor
-
Znanstveno područje
-
ECTS bodovi
-
CSVET bodovi
4
HROO bodovi
-
Broj godina istraživanja
-
Uvjeti pristupanja stjecanju skupa ishoda učenja
Uvjet za pristupanje je posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1. ili više.
Materijalni i kadrovski uvjeti za stjecanje skupa ishoda učenja

Materijalni uvjeti:

  • Standardna učionica prikladne veličine( 1,25 m po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča).
  • Specijalizirana učionica ugostiteljskog posluživanja prikladne veličine s potrebnom opremom, priborom, strojevima i uređajima te sredstvima za rad 

Kadrovski uvjeti:

  • Kadrovski uvjeti za teorijski dio nastave: minimalna razina 6 HKO-a(preddiplomski sveučilišni studij, preddiplomski stručni studij) odgovarajućeg profila 
  • Kadrovski uvjeti za praktični dio nastave: najmanja razina 4.1 HKO-a(trogodišnje srednjoškolsko strukovno obrazovanje) odgovarajućeg profila s najmanje 3 godina radnog iskustva
Materijalni i kadrovski uvjeti za vrednovanje skupa ishoda učenja

Materijalni i kadrovski uvjeti potrebni za vrednovanje skupova ishoda učenja identični su materijalnim i kadrovskim uvjetima potrebnim za stjecanje skupova ishoda učenja.

Postupak i primjeri vrednovanja

Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.

 

Vježba: izraditi mjesečni plan za nabavu potrebnih namirnica i pića prema zadanom zadatku

Vježba: izraditi kontrolnu listu za provedbe ugostiteljskih procesa na dnevnoj razini

Vježba: izraditi dnevni i tjedni plan rada temeljem zadanog zadatka

Vježba: izraditi raspored rada ugostiteljskog osoblja i podijeliti zaduženja prema zadacima u UO uz procjenu potrebnog vremena za pripremu i provedbu pojedinačnih zadataka na temelju zadane problemske situacije

Projektni zadatak: izraditi plan za organizaciju svećanih večeri uz izračun troškova (po gostu) i predložiti aktivnosti za promociju svećanih večeri različitim kanalima oglašavanja (društvene mreže, letci, promocije na specijaliziranim sajmovima...)

Ishodi učenja (8)
1.
planirati sve resurse za provedbu radnih procesa odjela hrane i pića, vremenski po razdobljima
2.
kontrolirati provedbu ugostiteljskih procesa na dnevnoj, tjednoj, mjesečnoj i godišnjoj razini poslovanja
3.
planirati vlastiti rad prema potrebama gostiju i zahtjevima procesa rada u ugostiteljstvu
4.
izraditi raspored rada ugostiteljskog osoblja i podijeliti zaduženja prema zadacima u ugostiteljskom objektu
5.
procijeniti potrebno vrijeme za pripremu, organizaciju i provedbu svih zadataka
6.
kreirati planove vezane uz ponude hrane, pića i ostalih sadržaja unutar odjela hrane i pića
7.
kreirati planove vezane uz zaposlenike - izvršitelje
8.
izraditi plan prodaje, marketinga i troškova istih vezano uz odjel hrane i pića
Preuzmi u formatu: CSV
Naziv i šifra standarda kvalifikacija za koje se predlaže skup ishoda učenja (ako je primjenjivo)
Voditelj poslovanja odjela hrane i pića / Voditeljica poslovanja odjela hrane i pića (standard strukovnog dijela kvalifikacije) - 106
Skup kompetencija za koji se predlaže skup ishoda učenja
Organizacija poslova u ugostiteljskom objektu
Upisan temeljem zahtjeva
Voditelj poslovanja odjela hrane i pića / Voditeljica poslovanja odjela hrane i pića (standard strukovnog dijela kvalifikacije)
Datum upisa
2.9.2022
Vrijedi do
-
Prethodni standard
Ne postoji
Revidirani standard
Ne postoji
Odluka nadležnog tijela o upisu u Registar
Način stjecanja skupa ishoda učenja
formalno, neformalno, informalno