Molimo pričekajte...
Materijalni uvjeti
• specijalizirana učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)
Kadrovski uvjeti
Kadrovski uvjeti za teorijski dio nastave: nastavnik stručno-teorijskih sadržaja, minimalno razina 6 HKO-a (preddiplomski sveučilišni studij, preddiplomski stručni studij) odgovarajućeg profila
Kadrovski uvjeti za praktični dio nastave: najmanje razina 4.1 HKO-a (trogodišnje srednjoškolsko strukovno obrazovanje ) odgovarajućeg profila s najmanje 5 godina radnog iskustva u struci.
Materijalni i kadrovski uvjeti potrebni za vrednovanje skupova ishoda učenja identični su materijalnim i kadrovskim uvjetima potrebnim za stjecanje skupova ishoda učenja.
Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.
Projektni zadatak:
U kuhinji se nalazi napravljeno i termički obrađeno jelo. Polaznik dobiva zadatak ohladiti već gotovo jelo prema pravilima HACCP-a smjestiti ga u odgovarajući hladnjak. Učenik prilikom odlaganja gotovog jela u hladnjak, usmeno objašnjava moguće rizike krivog postupanja s hranom. Za izvršavanje zadatka koristi termometar, pravilno prekriva jelo, piše datum i vrijeme odlaganja jela i odabire odgovarajući hladnjak u koji će odložiti jelo. Polaznik također treba organizirati dokumentaciju koja je nužna za provođenje HACCP sustava.
1.
kontrolirati urednost i čistoću svih prostora u kojima se rukuje s namirnicama i pićima
|
2.
kritički prosuđivati mjere higijene radnog mjesta i svih radnih prostora u ugostiteljskog objekta
|
3.
prevenirati izvore kontaminacije živežnih namirnica i jela u ugostiteljskom objektu
|
4.
kontrolirati skladištenje i način korištenja sredstava za čišćenje
|
5.
povezati načela HACCP sustava u svim elementima poslovanja ugostiteljskog objekta
|
6.
kontrolirati rukovanje hranom na siguran način u svim fazama procesa rada u ugostiteljskom objektu
|
7.
kontrolirati rukovanje hranom na siguran način s specifičnim postupanjima s hranom
|
8.
predložiti sigurnosne mjere u kritičnim situacijama procesa rada
|
Preuzmi u formatu: CSV |