Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Skup ishoda učenja - Održivi razvoj odjela hrane i pića

Razina HKO
5
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Podsektor
-
Znanstveno područje
-
ECTS bodovi
-
CSVET bodovi
2
HROO bodovi
-
Broj godina istraživanja
-
Uvjeti pristupanja stjecanju skupa ishoda učenja
Uvjet za pristupanje je posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1. ili više.
Materijalni i kadrovski uvjeti za stjecanje skupa ishoda učenja

MATERIJALNI UVJETI: standardna učionica opremljena računalom i pristupom internetu, LCD projektorom, zvučnicima, zaslonom

KADROVSKI UVJETI

kadrovski uvjeti za teorijski dio nastave: minimalno razina 6 HKO-a (preddiplomski sveučilišni studij, preddiplomski stručni studij) odgovarajućeg profila

Materijalni i kadrovski uvjeti za vrednovanje skupa ishoda učenja

Materijalni i kadrovski uvjeti potrebni za vrednovanje skupova ishoda učenja identični su materijalnim i kadrovskim uvjetima potrebnim za stjecanje skupova ishoda učenja.

Postupak i primjeri vrednovanja

Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.

Problemski zadatak: polaznik dobiva zadatak napisati rad na temu: "Održivi razvoj u ugostiteljstvu." U radu polaznik treba istražiti što je održivi razvoj, kolilki je njegov značaj i što bi svaki ugostitelj trebao napraviti kako bi poslovao prema ciljevima održivog razvoja. Na temelju konretnog primjera, polaznik iznosi svoj prijedlog poslovanja u skladu s održivim razvojem.

Ishodi učenja (6)
1.
kontrolirati manipulaciju i potrošnju živežnih namirnica
2.
analizirati potrošnju energenata i potrošnog materijala u ugostiteljskom objektu
3.
kontrolirati mjere racionalizacije uporabe energenata i sirovina
4.
preispitati uključivanje elementa i standarda ekološke održivosti vezano uz lokalne resurse
5.
primijeniti elemente tehnološke održivosti u procesu rada odjela hrane i pića
6.
kombinirati elemente ekonomske i društvene održivosti u procesu rada odjela hrane i pića
Preuzmi u formatu: CSV
Naziv i šifra standarda kvalifikacija za koje se predlaže skup ishoda učenja (ako je primjenjivo)
Voditelj poslovanja odjela hrane i pića / Voditeljica poslovanja odjela hrane i pića (standard strukovnog dijela kvalifikacije) - 106
Skup kompetencija za koji se predlaže skup ishoda učenja
Zaštita na radu, higijena i ekologija u ugostiteljstvu
Upisan temeljem zahtjeva
Voditelj poslovanja odjela hrane i pića / Voditeljica poslovanja odjela hrane i pića (standard strukovnog dijela kvalifikacije)
Datum upisa
2.9.2022
Vrijedi do
-
Prethodni standard
Ne postoji
Revidirani standard
Ne postoji
Odluka nadležnog tijela o upisu u Registar
Način stjecanja skupa ishoda učenja
formalno, neformalno, informalno