Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Skup ishoda učenja - Strani jezik u ugostiteljstvu

Razina HKO
5
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Podsektor
-
Znanstveno područje
-
ECTS bodovi
-
CSVET bodovi
3
HROO bodovi
-
Broj godina istraživanja
-
Uvjeti pristupanja stjecanju skupa ishoda učenja
Uvjeti za pristupanje je posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1 ili više.
Materijalni i kadrovski uvjeti za stjecanje skupa ishoda učenja

Materijalni uvjeti:
Standardna učionica prikladne veličine( 1,25 m po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje ( zelena, bijela ili pametna ploča).


Kadrovski uvjeti za teorijski dio nastave:
najmanje razina 7 HKO-a (diplomski sveučilisni studij) odgovarajućeg profila

Materijalni i kadrovski uvjeti za vrednovanje skupa ishoda učenja

Materijalni i kadrovski uvjeti potrebni za vrednovanje skupova ishoda učenja identični su materijalnim i kadrovskim uvjetima potrebnim za stjecanje skupova ishoda učenja.

Postupak i primjeri vrednovanja

Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.

 

Pisani zadatak: Polaznik ispred sebe dobiva meni na hrvatskom jeziku. Zadatak za polaznika je prevesti sredstvo ponude s hrvatskog jezika na strani jezik. 

Vježba: Polaznik dobiva zadatak poslužiti gosta na stranom jeziku. Prilikom preuzimanja narudžbe, polaznik prezentira dnevnu ponudu na stranom jeziku, predlažem vino koje bi odgovaralo uz naručeno jelo i vrši uslugu naplate na stranom jeziku. Po odlasku gosta iz ugostiteljskog objekta, polaznik gosta pozdravlja na stranom jeziku.

Ishodi učenja (6)
1.
koristiti stručnu terminologiju na stranom jeziku za sve poslove u ugostiteljstvu
2.
izraditi sredstvo ponude jela na stranom jeziku
3.
predstaviti ponudu, nacionalna jela i odgovoriti na pitanja gostu na stranom jeziku
4.
predstaviti gostu zanimljivosti grada i znamenitosti na stranom jeziku
5.
komunicirati s osobama koje dolaze iz drugih kultura
6.
prezentirati ugostiteljski objekt na stranom jeziku
Preuzmi u formatu: CSV
Naziv i šifra standarda kvalifikacija za koje se predlaže skup ishoda učenja (ako je primjenjivo)
Voditelj poslovanja odjela hrane i pića / Voditeljica poslovanja odjela hrane i pića (standard strukovnog dijela kvalifikacije) - 106
Skup kompetencija za koji se predlaže skup ishoda učenja
Poslovna komunikacija i bonton u ugostiteljstvu
Upisan temeljem zahtjeva
Voditelj poslovanja odjela hrane i pića / Voditeljica poslovanja odjela hrane i pića (standard strukovnog dijela kvalifikacije)
Datum upisa
2.9.2022
Vrijedi do
-
Prethodni standard
Ne postoji
Revidirani standard
Ne postoji
Odluka nadležnog tijela o upisu u Registar
Način stjecanja skupa ishoda učenja
formalno, neformalno, informalno