Molimo pričekajte...
MATERIJALNI UVJETI
Materijalni uvjeti:
standardna učionica prikladne veličine ( 1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)
KADROVSKI UVJETI:
Kadrovski uvjeti za teorijski dio nastave:minimalno razina 6 HKO-a(preddipl. sveučilišni studij,preddipl.stručni studij) odgovarajućeg profila
Kadrovski uvjeti za praktični dio nastave:najmanja razina 4.1. HKO-a(trogodišnje srednjoškolsko strukovno obrazovanje) odgovarajućeg profila
Materijalni i kadrovski uvjeti potrebni za vrednovanje skupova ishoda učenja identični su materijalnim i kadrovskim uvjetima potrebnim za stjecanje skupova ishoda učenja.
Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom
Zadatak: Polaznik kritički proučava zakonsku regulativu o gospodarenju otpada u ugostiteljskom objektu. Potom, dobiva zadatak posjetiti ugostiteljski objekt prema nalogu nastavnika. Njegov zadatak je uočiti sva mjesta na kojima se stvara otpad i pisanim putem ih zabilježiti. Po završetku, napisati kratak izvještaj o tome na kojim se mjestima stvara najviše otpada i predložiti jednostavna rješenja oko toga kako bi polaznik riješio situaciju smanjenja otpada unutar ugostiteljskog objekta.
1.
objasniti važnost odgovornog gospodarenja otpadom u cilju kvalitetnog razvoja ugostiteljstva
|
2.
klasificirati otpad prema opasnosti i mjestu nastanka
|
3.
pronalaziti rješenja za smanjenje otpada unutar ugostiteljskog objekta
|
4.
povećati recikliranje i ponovnu uporabu otpada koji se koristi unutar ugostiteljskog objekta
|
5.
istražiti i predložiti optimalna rješenja za odgovorno gospodarenje otpadom u ugostiteljskom objektu
|
6.
analizirati postojeću zakonsku regulativu vezanu za odgovorno gospodarenje ugostiteljstvu
|
7.
analizirati postojeće stanje održivog gospodarenja otpadom u Hrvatskoj
|
8.
uočiti specifičnosti u akumulaciji otpada vezanog uz ugostiteljstvo
|
9.
opisati sve mogućnosti odgovornog upravljanja otpadom
|
Preuzmi u formatu: CSV |