Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Skup ishoda učenja - Ljudski resursi u odjelu hrane i pića

Razina HKO
6
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Podsektor
-
Znanstveno područje
-
ECTS bodovi
-
CSVET bodovi
3
HROO bodovi
-
Broj godina istraživanja
-
Uvjeti pristupanja stjecanju skupa ishoda učenja
Uvjet za pristupanje je posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1. ili više.
Materijalni i kadrovski uvjeti za stjecanje skupa ishoda učenja

Materijalni uvjeti:
• standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)
• ugostiteljski objekt s potrebnom opremom, priborom, strojevima i uređajima, sredstvima potrebnima za rad


Kadrovski uvjeti za terijski dio nastave: minimalno razina 6 HKO-a (preddiplomski sveučilišni studij, preddiplomski stručni studij) odgovarajućeg profila 

Materijalni i kadrovski uvjeti za vrednovanje skupa ishoda učenja

Materijalni i kadrovski uvjeti potrebni za vrednovanje skupova ishoda učenja identični su materijalnim i kadrovskim uvjetima potrebnim za stjecanje skupova ishoda učenja.

Postupak i primjeri vrednovanja

Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.

 

Vježba: izraditi primjer kontrolne liste temeljem koje se može kontrolirati rad osoblje/zaposlenika u odjelu hrane i pića

Projekti zadatak: izraditi tjedni raspored za svakog zaposlenika, po smjenama,  prema zauzetosti kapaciteta

Vježba: izraditi hodogram mentoriranja zaposlenika prema radnom mjestu.

Vježba: predložiti pravila odijevanja i izgleda zaposlenika na radnom mjestu sukladno propisima struke i bontonu

Ishodi učenja (6)
1.
nadzirati rad osoblja/zaposlenika u odjelu hrane i pića
2.
izraditi tjedni raspored rada za svakog zaposlenika
3.
rasporediti radna zaduženja za svakog zaposlenika odjela hrane i pića
4.
voditi evidenciju o radu za svakog zaposlenika
5.
izraditi plan mentoriranja zaposlenika
6.
nadzirati čistoću i higijenu zaposlenika odjela hrane i pića sukladno propisima struke
Preuzmi u formatu: CSV
Naziv i šifra standarda kvalifikacija za koje se predlaže skup ishoda učenja (ako je primjenjivo)
Voditelj poslovanja odjela hrane i pića / Voditeljica poslovanja odjela hrane i pića (standard strukovnog dijela kvalifikacije) - 106
Skup kompetencija za koji se predlaže skup ishoda učenja
Organizacija poslova u ugostiteljskom objektu
Upisan temeljem zahtjeva
Voditelj poslovanja odjela hrane i pića / Voditeljica poslovanja odjela hrane i pića (standard strukovnog dijela kvalifikacije)
Datum upisa
2.9.2022
Vrijedi do
-
Prethodni standard
Ne postoji
Revidirani standard
Ne postoji
Odluka nadležnog tijela o upisu u Registar
Način stjecanja skupa ishoda učenja
formalno, neformalno, informalno