Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Skup ishoda učenja - Kreiranje ponude hrane i pića

Razina HKO
6
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Podsektor
-
Znanstveno područje
-
ECTS bodovi
-
CSVET bodovi
4
HROO bodovi
-
Broj godina istraživanja
-
Uvjeti pristupanja stjecanju skupa ishoda učenja
Uvjet za pristupanje je posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1. ili više.
Materijalni i kadrovski uvjeti za stjecanje skupa ishoda učenja

Materijalni uvjeti
• standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)
• specijalizirana učionica za ugostiteljsko posluživanja s potrebnom opremom, priborom, strojevima i uređajima, sredstvima potrebnima za rad

Kadrovski uvjeti
• Kadrovski uvjeti za terijski dio nastave:
minimalno razina 6 HKO-a (preddiplomski sveučilišni studij, preddiplomski stručni studij) odgovarajućeg profila 
• Kadrovski uvjeti za praktični dio nastave: najmanje razina 4.1 HKO-a (trogodišnje srednjoškolsko strukovno obrazovanje ) odgovarajućeg profila s najmanje 3 godina radnog iskustva u struci.

Materijalni i kadrovski uvjeti za vrednovanje skupa ishoda učenja

Materijalni i kadrovski uvjeti potrebni za vrednovanje skupova ishoda učenja identični su materijalnim i kadrovskim uvjetima potrebnim za stjecanje skupova ishoda učenja.

Postupak i primjeri vrednovanja

Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.

 

Projektni zadatak: izraditi novu gastronomsku ponudu na temelju uočenih trendova i predložiti način promocije nove ponude

Projektni zadatak: izraditi ponudu jela i pića za različite skupine ciljanih gostiju prema zadanoj problemskoj situaciji

Ishodi učenja (8)
1.
istražiti želje i potrebe gostiju u okruženju te ponudu konkurencije
2.
istražiti gastronomske trendove
3.
osmisliti novu gastronomsku ponudu
4.
promovirati novu gastronomsku ponudu
5.
kreirati ponudu jela i pića za različite skupine ciljanih gostiju
6.
osmisliti sredstva ponude za a la carte goste, za pansionske goste i za posebne prigode
7.
osmisliti prijedloge za izradu standardnih i inovativnih ponuda prilagođenih ciljanim skupinama gostiju
8.
analizirati trendove potražnje na turističkom tržištu
Preuzmi u formatu: CSV
Naziv i šifra standarda kvalifikacija za koje se predlaže skup ishoda učenja (ako je primjenjivo)
Voditelj poslovanja odjela hrane i pića / Voditeljica poslovanja odjela hrane i pića (standard strukovnog dijela kvalifikacije) - 106
Skup kompetencija za koji se predlaže skup ishoda učenja
Vođenje ugostiteljskog poslovanja
Upisan temeljem zahtjeva
Voditelj poslovanja odjela hrane i pića / Voditeljica poslovanja odjela hrane i pića (standard strukovnog dijela kvalifikacije)
Datum upisa
2.9.2022
Vrijedi do
-
Prethodni standard
Ne postoji
Revidirani standard
Ne postoji
Odluka nadležnog tijela o upisu u Registar
Način stjecanja skupa ishoda učenja
formalno, neformalno, informalno