Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Skup ishoda učenja - Banketno poslovanje

Razina HKO
6
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Podsektor
-
Znanstveno područje
-
ECTS bodovi
-
CSVET bodovi
4
HROO bodovi
-
Broj godina istraživanja
-
Uvjeti pristupanja stjecanju skupa ishoda učenja
Uvjet za pristupanje je posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1 ili višoj
Materijalni i kadrovski uvjeti za stjecanje skupa ishoda učenja

Materijalni uvjeti: standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)


Kadrovski uvjeti za teorijski dio nastave: nastavnik stručno-teorijskih sadržaja, minimalno razina 6 HKO-a (preddiplomski sveučilišni studij, preddiplomski stručni studij) odgovarajućeg profila 

Kadrovski uvjeti za praktični dio nastave: najmanje razina 4.1 HKO-a (trogodišnje srednjoškolsko strukovno obrazovanje ) odgovarajućeg profila s najmanje 5 godina radnog iskustva u struci.

Materijalni i kadrovski uvjeti za vrednovanje skupa ishoda učenja

Materijalni i kadrovski uvjeti potrebni za vrednovanje skupova ishoda učenja identični su materijalnim i kadrovskim uvjetima potrebnim za stjecanje skupova ishoda učenja.

Postupak i primjeri vrednovanja

Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.

Pisana vježba: Nastavnik daje zadatak polazniku: za mjesec dana u ugostiteljskom objektu dolazi 30 osoba na proslavu krštenja djeteta. Polaznik mora pismenim putem osmisliti radne procese na banketu: napisati kako bi uredio objekt, skicirati postavljanje banketnog stola i njegovu dekoraciju, izraditi banketni meni, izraditi kartice s imenom gosta, napisati kratki dopis događaja koji bi se slao svim uzvanicima. Polaznik predlaže potrebnu količinu financijskih sredstava za organizaciju ovog događaja. 

 

Ishodi učenja (9)
1.
definirati poslovne funkcije banketnog poslovanja
2.
sudjelovati u izradi godišnjeg programa rada i financijskog plana banketnog poslovanja
3.
planirati banketni jelovnik u dogovoru s naručiteljem
4.
organizirati hranu i piće za banketno poslovanje
5.
izvršiti pripremne radove za banketno poslovanje
6.
sastaviti prijedlog dekoracije i postave stolova u restoranu i banketnim dvoranama
7.
analizirati poslovni rezultat banketnog odjela
8.
sudjelovati u izdavanju radnih naloga poslovnom odjelu hrane i pića
9.
nadzirati radni proces na banketu
Preuzmi u formatu: CSV
Naziv i šifra standarda kvalifikacija za koje se predlaže skup ishoda učenja (ako je primjenjivo)
Voditelj poslovanja odjela hrane i pića / Voditeljica poslovanja odjela hrane i pića (standard strukovnog dijela kvalifikacije) - 106
Skup kompetencija za koji se predlaže skup ishoda učenja
Vođenje ugostiteljskog poslovanja
Upisan temeljem zahtjeva
Voditelj poslovanja odjela hrane i pića / Voditeljica poslovanja odjela hrane i pića (standard strukovnog dijela kvalifikacije)
Datum upisa
2.9.2022
Vrijedi do
-
Prethodni standard
Ne postoji
Revidirani standard
Ne postoji
Odluka nadležnog tijela o upisu u Registar
Način stjecanja skupa ishoda učenja
formalno, neformalno, informalno