Molimo pričekajte...
MATERIJALNI UVJETI:
OPREMA: ploča, prijenosno računalo, LCD projektor, video uređaj, vizualni didaktički materijali, digitalna baza slika, edukacijski filmovi, sheme, crteži, modeli, zidne slike, katalozi o povrćarstvu
PROSTOR: standardna učionica, specijalizirana učionica
Praktična nastava se izvodi u radnim uvjetima povrtlara/ice u tvrtci/OPG-u s kojim Ustanova ima sklopljen Ugovor o obavljanju učenja temeljenog na radu.
KADROVSKI UVJETI:
kadrovski uvjeti za teorijski dio nastave: najmanje razina 7.1 HKO-a odgovarajućeg profila
kadrovski uvjeti za praktični dio nastave: najmanje razina 4.2 HKO-a, s minimalnim radnim iskustvom od 5 godina u relevantnoj poljoprivrednoj proizvodnji
Specifična znanja povezana sa SIU mogu biti stečena formalnim, neformalnim i informalnim učenjem.
Materijalni i kadrovski uvjeti potrebni za vrednovanje skupa ishoda učenja identični su materijalnim i kadrovskim uvjetima potrebnim za stjecanje skupa ishoda učenja.
Skup ishoda učenja i pripadajući ishodi provjeravaju se pisano i/ili usmeno, vrednovanjem postupaka i rezultata rješavanja radne situacije / projektnih aktivnosti / usmene prezentacije i/ili pisanog rada i/ili mapom radova, a na temelju unaprijed definiranih elemenata i kriterija vrednovanja (analitičke i holističke rubrike za vrednovanje).
VJEŽBA:
Polaznici su podijeljeni u više grupa. Svaka grupa dobiva jednu fotografiju s vidljivim oštećenjima na povrću. Zadatak svake grupe je prepoznati bolest povrća i napisati koje bi ekološke mjere primijenili za suzbijanje bolesti povrća. Po završetku, svaka od grupa će prezentirati izrađeni zadatak.
Vrednovanje: nastavnik, pomoću unaprijed definiranih kriterija, vrednuje izrađeni zadatak.
1.
prepoznati štetnike na povrćarskim kulturama
|
2.
razlikovati simptome bolesti na povrćarskim kulturama
|
3.
predložiti preventivne mjere zaštite od štetočina u ekološkom povrtnjaku
|
4.
primijeniti mjere zaštite povrćarskih kultura u skladu s ekološkim principima
|
5.
pripremiti ekološke pripravke za zaštitu od štetočina
|
Preuzmi u formatu: CSV |