Molimo pričekajte...
MATERIJALNI UVJETI:
• standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)
• specijalizirana učionica za kuharstvo s potrebnom opremom, priborom, strojevima, uređajima i sredstvima za rad
• kuhinja s potrebnom opremom, priborom, strojevima, uređajima i sredstvima za rad
KADROVSKI UVJETI:
Kadrovski uvjeti za teorijski dio nastave: minimalno razina 6 HKO-a (preddiplomski sveučilišni studij, preddiplomski stručni studij) odgovarajućeg profila
Kadrovski uvjeti za praktični dio nastave: najmanje razina 4.1 HKO-a (trogodišnje srednjoškolsko strukovno obrazovanje) odgovarajućeg profila s najmanje 5 godina radnog iskustva u struci.
Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem, neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvarivati neformalnim i informalnim učenjem.
Materijalni i kadrovski uvjeti potrebni za vrednovanje skupova ishoda učenja identični su materijalnim i kadrovskim uvjetima potrebnim za stjecanje skupova ishoda učenja.
Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.
VJEŽBA:
Polaznik dobiva zadatak samostalno kreirati vegetarijansko jelo. Za izvršavanje ovog zadatka, polaznik odabire i prilagođava kuhinjsko posuđe, alate i uređaje vegetarijanskom tipu prehrane. Usmenim putem navodi utjecaj odabranih namirnica na zdravlje. Polaznik sve aktivnosti u kuhinji obavlja poštujući pravila zaštite na radu.
1.
Razlikovati različite alternativne načine prehrane i tipične namirnice
|
2.
Povezati konzumaciju određenih namirnica i utjecaj njene konzumacije na zdravlje
|
3.
Upotrijebiti specifično kuhinjsko posuđe, alate i uređaje
|
4.
Primijeniti odgovarajuće tehnike rada u izradi jela alternativne prehrane
|
5.
Izraditi alternativno jelo prema zadanoj recepturi
|
6.
Primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći u kuhinji
|
Preuzmi u formatu: CSV |