Skoči na glavni sadržaj

Molimo pričekajte...

Skup ishoda učenja - Slastice alternativne prehrane

Razina HKO
5
Sektor
Turizam i ugostiteljstvo
Podsektor
-
Znanstveno područje
-
ECTS bodovi
-
CSVET bodovi
4
HROO bodovi
-
Broj godina istraživanja
-
Uvjeti pristupanja stjecanju skupa ishoda učenja
Razina 4.1 HKO
Materijalni i kadrovski uvjeti za stjecanje skupa ishoda učenja

Materijalni uvjeti

• standardna učionica prikladne veličine (1,25 m2 po osobi), opremljena računalom za nastavnika, projektorom, internetskom vezom i opremom za pisanje (zelena, bijela ili pametna ploča)

• specijalizirana učionica za slastičarstvo s potrebnom opremom, priborom, strojevima, uređajima i  sredstvima za rad

• slastičarnica s potrebnom opremom, priborom, strojevima, uređajima i sredstvima za rad 

Kadrovski uvjeti za teorijski dio nastave: minimalno razina 6 HKO-a (preddiplomski sveučilišni studij, preddiplomski stručni studij) odgovarajućeg profila.

Kadrovski uvjeti za praktični dio nastave: najmanje razina 4.1 HKO-a (trogodišnje srednjoškolsko strukovno obrazovanje) odgovarajućeg profila s najmanje 5 godina radnog iskustva u struci.

Specifična znanja povezana sa skupom ishoda učenja mogu biti stečena formalnim obrazovanjem, neformalnim i informalnim učenjem. Ishodi učenja mogu se ostvarivati neformalnim i informalnim učenjem.

Materijalni i kadrovski uvjeti za vrednovanje skupa ishoda učenja

Materijalni i kadrovski uvjeti potrebni za vrednovanje skupova ishoda učenja identični su materijalnim i kadrovskim uvjetima potrebnim za stjecanje skupova ishoda učenja.

Postupak i primjeri vrednovanja

Ishodi učenja provjeravaju se pisano i/ili usmeno  i/ili vježbom i/ili problemskim zadatkom i/ili projektnom temom i/ili projektnim zadatkom i/ili radnom situacijom.

VJEŽBA: Polaznik dobiva za zadatak osmisliti recepturu, a potom izraditi sirovi voćni kolač. Za izvršavanje ovog zadatka, polaznik mora objasniti povezanost iskorištenih namirnica u zadatku i njihov utjecaj na zdravlje. Za pripremu zadatka, polaznik mora pripremiti kuhinjsko i slastičarsko posuđe, alate i uređaje koji su mu potrebni za izradu kolača, poštujući pritom pravila zaštite na radu.

 

 

Ishodi učenja (6)
1.
razlikovati različite alternativne načine prehrane i tipične namirnice
2.
povezati konzumaciju određenih namirnica i utjecaj njene konzumacije na zdravlje
3.
upotrijebiti specifično kuhinjsko i slastičarsko posuđe, alate i uređaje
4.
primijeniti odgovarajuće tehnike rada u izradi slastica alternativne kuhinje
5.
izraditi slastice alternativne prehrane prema zadanoj recepturi
6.
primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći
Preuzmi u formatu: CSV
Naziv i šifra standarda kvalifikacija za koje se predlaže skup ishoda učenja (ako je primjenjivo)
- - -
Skup kompetencija za koji se predlaže skup ishoda učenja
Izrada i serviranje gotovih slastica
Upisan temeljem zahtjeva
Slastice alternativne prehrane
Datum upisa
26.8.2022
Vrijedi do
-
Prethodni standard
Ne postoji
Revidirani standard
Ne postoji
Odluka nadležnog tijela o upisu u Registar
Način stjecanja skupa ishoda učenja
formalno, neformalno, informalno